0
olimpijske igre

FOTO: Instagram/nikola_mektic

SVET JE ČEKAO 113 GODINA NA OVO: Hrvatsko tenisko finale pripalo Novakovim prijateljima! (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.21 u 17:42

Veliki dan za njih.

Hrvatski teniseri Nikola Mektić, Mate Pavić, Ivan Dodig i Marin Čilić, našli su se u finalu Olimpijskih igara. U pitanju je kategorija dublova gde su Mektić i Pavić bili bolji od svojih sunarodnika sa 2:1 (6:4, 3:6, 10:6). Oni su tako opravdali ulogu favorita u Tokiju, dok su Čilić i Dodig napravili veliko iznenađenje plasiravši se u finale.

Ono što je zanimljivo povodom ovog duela je činjenica da smo nakon 113 godina gledali prvo finale muškog dubla u kom su snage odmerili teniseri iz iste zemlje. Mektić i Pavić su ovom pobedom nastavili neverovatnu sezonu u kojoj su do sada osvojili čak 8 turnira, među kojima je i Vimbldon.

Poznato je da su njih dvojica dobri prijatelji sa najboljim svetskim teniserom Novak Đokovićem, kome su i jedan i drugi obećali da će se nekad zajedno boriti u konkurenciji dublova. Mektiću i Paviću je inače ovo prva sezona u kojoj nastupaju u paru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter