1
olimpijske igre

Tennis-ATP Serbia Open Belgrade 2021-Semi Final Novak Djokovic v Aslan Karatsev (RUS) Beograd, 24.04.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KO JE SVE RUŠIO NOVAKOV SAN O OLIMPIJSKOM ZLATU: Del Potro i Nadal u glavnim ulogama, Srbin je bio u suzama! (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.21 u 18:32

Nikako da dođe do zlata.

Novak Đoković nije uspeo da se domogne finala na Olimpijskim igrama. Njega je danas u polufinalu savladao Nemac Aleksandar Zverev nakon velikog preokreta. Ostaće Srbin i ovog puta bez najsjajnijeg odličja i to mu je jako teško palo, čemu svedoči i izlazak pred novinare RTS-a.

Prvi Novakov nastup na Olimpijskim igrama bio je 2008. godine u Pekingu. Tada je srpski teniser uspeo da stigne do polufinala, u kome je poražen od Rafaela Nadala koji je doduše i bio favorit. Španac je tada slavio sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:4), a Đoković je u duelu za bronzanu medalju savladao Amerikanca Džejmsa Blejka sa 2:0.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, svi su se nadali da Novak može do zlata. Počeo je sjajno pobedama nad Fonjinijem, Rodikom, Hjuitom i Congom, ali je tada nepremostiva prepreka u polufinalu bio Endi Mari. Britanac je na svom terenu uspeo da savlada Đokovića sa 2:0 (7:5, 7:5). Srbin nije uspeo da dođe ni do bronzane medalje, jer je od njega bio bolji Huan Martin Del Potro.

Narednu priliku da dođe do zlata, Novak je imao u Riju 2016. godine. Tada je već u prvom kolu doživeo poraz od Del Potra (7:6, 7:6) koji je igrao u životnoj formi, čemu svedoči i srebrna medalja kojom se okitio. Treba napomenuti da je u polufinalu savladao i Rafaela Nadala, ali ga je u finalu dočekao Endi Mari koji je odbranio zlato osvojeno 2012. godine. Dao je Novak sve od sebe u tom susretu, delovalo je da može do preokreta, ali je Argentinac snažnim i preciznim udarcima uspeo da prođe dalje.

Sigurno je da Đoković neće odustati od zlata na Olimpijskim igrama, a možda i poslednju priliku imaće u Parizu 2024. godine. Novak će tada napuniti 37 godina, pa ostaje da vidimo šta će se sve izdešavati do tog momenta i da li će Srbin uspeti da ostvari jedan od svojih najvećih snova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter