0
Košarka

(190910) -- SHANGHAI, Sept. 10, 2019 (Xinhua) -- Ricky Rubio (L) of Spain talks with the head coach Sergio Scariolo during the quarter-final match between Spain and Poland at the 2019 FIBA World Cup in Shanghai, east China, Sept. 10, 2019. (Xinhua/Ding Ting)

ŠPANCI SIGURNI PROTIV ARGENTINE: Fenomenalni Rubio predvodio ekipu do važne pobede!

Objavljeno: 29.07.21 u 16:15

Utakmica između Slovenije i Španije će odrediti pobednika grupe C.

U Tokiju su tokom dana odigrane dve košarkaške utakmice u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama. Španija je savladala Argentinu rezultatom, a Slovenija je nešto ranije bila ubedljiva protiv Japana sa 116:81.

Očekivalo se da će duel između Španije i Argentine biti jedan od neizvesnijih u grupnoj fazi. Španci su opravdali ulogu favorita i uspeli su da na nešto lakši način slome otpor izabranika selektora Ernandeza.

Ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Serđo Skariolo je odigrala fantastičnu drugu četvrtinu i može se reći da su Španci u nastavku odigrali onoliko, koliko im je bilo potrebno da sačuvaju prednost.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je sjajni Riki Rubio. As Minesote je ponovo predvodio Španiju do trijumfa. Iskusni plejmejker je meč završio sa učinkom od 26 postignutih poena, pet skokova i četiri uspešna dodavanja.

Pratio ga je Serhio Ljulj sa 10 postignutih poena i jednom uhvaćenom loptom. Viktor Klaver je dodao devet poena, dva skoka i jednu asistenciju. Legendarni Pol Gasol je doprineo sa učinkom od devet poena, osam uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja.

U ekipi Argentine istakao se Laprovitola. Nikolas je postigao 27 poena, uz dva skoka i četiri asistencije. Čuveni Luis Skola je dodao 13 poena, dva skoka i jedno uspešno dodavanje. Plejmejker Denver Nagetsa Fakunundo Kampaco je ostvario učinak od 10 postignutih poena, četiri skoka i tri asistencije.

Španija će u nedelju 1. avgusta od 10:20h odmeriti snage sa Slovenijom. Pobednik te utakmice će grupnu fazu završiti kao prvoplasirani u grupi C. Argentinci će istog dana u 06:40h igrati protiv domaće selekcije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter