Olimpijske Igre-Docek-Damir Mikec Milica Mandic Tijana Bogdanovic Tokyo 2020 Beograd, 29.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
in

PRVE MEDALJE STIGLE U SRBIJU: Milica, Tijana i Damir zasijali u Beogradu! (FOTO)

Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Damir Mikec rano juros su sleteli na beogradski aerodrom ‘Nikola Tesla’.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju prvi nas je obradovao Damir Mikec, koji je osvojio srerbnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10m. Istog dana, uspešan niz u timu Srbije nastavila je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 49 kilograma. Istorijski uspeh ostvarila je Milica Mandić, koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji +67 kilograma. Tim uspehom postala je jedina Srpkinja koja je osvojila dve zlatne olimijske medalje.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu nakon dolaska srpskih olimpijica prisutnima se prvo obratila Milica Mandić.

– Znali smo za šta smo spremni i koliko smo vere imali u sebe. Pritisak je bio tu, ali smo kroz godine naučili da se borimo sa njim. Ne mogu da verujem da sam ja nosilac dva olimpijska zlata, zvuči mi nerealno kad sama sebi to izgovorim. Sa ponosom ću nositi tu titulu, rekla je Milica.

Olimpijske Igre-Docek-Damir Mikec Milica Mandic Tijana Bogdanovic Tokyo 2020
Beograd, 29.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Milica je izjavila da nije ni sanjala da će ostvariti ovakav uspeh.

– Ipak vreme je za jednu pauzu. Ne mogu da vam prenesem sreću koju osećam. Dva dana pred takmičenje sam razmišljala o tome da smo mi poslednji put zajedno u olimpijskom selu, i da sam ja deo tog tima. Da sam mogla, sve bih pozvala da zajedno primimo medalju. Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbij, a Olimpijske igre su posebne, osetiti taj olimpijski duh, biti sa svojim prijateljima iz drugih timova, to je nešto posebno, ponosno je rekla ona.

Tijana Bogdanović donela je prvu medalju Srbiji u tekvondu u Tokiju.

– Svesna sam rezultata koji smo napravili. Srećna sam zbog bronzane medalje. U trenutku kad sam izgubila prvu borbu, kao da mi se ceo svet srušio, ali sa rešila da se borim do kraja. Drago mi je da imam dve olimpijske medalje.

Tijana se osvrnula i na Miličin uspeh.

Milica nam je svima postavila visoke ciljeve. Znam da će nas podržavati I biti uz nas. Sve što je osvojila ona je zaslužila i srećna sm zbog nje, rekla je Tijana.

Olimpijske Igre-Docek-Damir Mikec Milica Mandic Tijana Bogdanovic Tokyo 2020
Beograd, 29.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Prisutnima se obratio i Dragan Jović.

– Ovo je bio naš najveći cilj. Osvojiti četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je neverovatan uspeh za bilo koji sport. Nikad ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju, ali ako imate dobar tim oko sebe i devojke koje su talentovane i vredne, onda imate šansu da srušite svaku barijeru koja vam se nađe na putu, rekao je on.

Posle Pekinga, Londona i Rija, došao je Tokio i odličje koje mu je nedostajalo, olimpijska medalja.

Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan uspeha. Srce mi je puno. Jedino mi je olimpijska medalja nedostajala, sad i nju imam. Čast mi je što sam deo ovog olimpijskog sporta koji donosi medalje još od Seula 1988. godine. U Tokiju je još kvalitetnih strelaca koji se bore, i želimo da se brojka medalja poveća, izjavio je Damir.

Goran Mikec, Damirov trener je bio kratak i jasan.

– Cilj na Igrama nam je prvenstveno bio da ostanemo zdravi i da damo sve od sebe. Damir je kompletno ispunio sve zadatke koje smo zacrtali. Čestitam i njemu i devojkama, rekao je Goran.

Do sada, tim Srbije na Olimpijskim igrama osvojio je četiri medalje. Osim Milice, Tijane i Damir, olimpijsku medalju i to bronzanu osvojili su naši basketaši.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NOVI KLUB: Raduljica nastavlja karijeru u Južnoj Koreji!

BULUT KRENUO U AMERIKU: Bronzani basketaš poslao poruku koju cela Srbija mora da čuje!