2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVI REKORD ZA CRVENO BELE: Zvezda protiv Kairata zabeležila najubedljiviju pobedu od svih timova u ovogodišnjim kvalifikacijama!

Objavljeno: 29.07.21 u 14:45

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Kairata na domaćem terenu izuzetno ubedljivim rezultatom 5:0 i ostvarili najubedljiviju pobedu od svih timova u dosadašnjem delu evropskih kvalifikacija.

Nastavili su fudbaleri Zvezde tamo gde su stali u prošlogodišnjoj evropskoj sezoni. Posle ostvarenog odličnog rezultata i plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope, crveno-beli su i više nego uspešno započeli kvalifikacije za ovogodišnje izdanje Lige šampiona. Sjajno su izgledali na terenu izabranici Dejana Stankovića od samog početka meča i već u devetom minutu pokazali da su u Kazahstanu imali samo loš dan.

Goleadu je pokrenuo Aleksandar Katai koji je odličnim potezima obradovao preko dvadeset hiljada dece koja su se u tom trenutku nalazila na tribinama. Nije mnogo vremena bilo potrebno Zvezdinom napadaču, da postigne debitantski gol u crveno-belom dresu, a Dioni je to učinio u 21. minutu utakmice koja je bila od izuzetne važnosti za naš tim. Magiju Kataija mogli smo da vidimo i u 42. minutu meča kada je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca koji je bez sumnje izazvao oduševljenje kod svih navijaša našeg kluba.

Početak drugog poluvremena bio je u znaku Ivanića koji je svoju odličnu igru nagradio prelepim pogotkom, a peti gol je postigao Filipo Falko i stavio tačku na perfektan meč.

Crveno-beli ostvarenom pobedom protiv Kairata na stadionu „Rajko Mitić“ plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, bili izuzetno efikasni i ostvarili najubedljiviju pobedu od svih timova u ovogodišnjim kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Postigli su izabranici Dejana Stankovića pet golova i na fenomenalan način savladali prvu prepreku na putu ka plasmanu u najelitnije evropsko takmičenje. Prošlogodišnje kvalifikacije crveno-beli su takođe započeli na sjajan način savladavši Evropu na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 5:0, tada su efikasnost na delu pokazali u prvom kolu kvalifikacija, dok su ove godine takmičenje započeli od drugog kola.

Pored Crvene zvezde još četiri ekipe uspele su da postignu pet golova u ovogodišnjim evropskim kvalifikacijama, ali su to činili u ranijim rundama takmičenja što našem rezultatu dodatno daje na značaju.

Preostali mečevi u evropskim kvalifikacijama u kojima je rezultat bio 5:0.

Linkoln – Fola 5:0

Mura – Škendija 5:0

KuPS – Noah 5:0

Kauno Žalgiris – TNS 0:5

 

0
0

2 Komentara

  1. Svaka čast na pobedi, izjave Kataia, Mistera, Borjana, Terze, Dragović, nijedna vest o Vojvodini, Partizanu, izgleda da je ovo ciganske glasilo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije lako bilo koga pobediti sa 5:0 i stvarno odlicna utakmica, a mogla j ei veca razlika da bude. Ovo ujedno pokazuje koliko je prosle godine bila besmislena odluka da se igra samo po jedna utakmica. Recimo Ararat, ako su oni bili protivnik je sve cetiri utakmice igrao kao domacin, dok je Zvezda samo prvu igrala kao domacin, a sve ostalo kao gost. Uvek treba po dve, da bi stvarno bolji tim isao dalje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter