0
olimpijske igre

FOTO: Twitter screenshot

JOŠ JEDNO POLUFINALE U TENISU: Nina i Novak savladali nemački par u četvrtfinalu!

Objavljeno: 29.07.21 u 15:52

Nina Stojanović i Novak Đoković uspeli su da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara.

Naši predstavnici su savladali nemački par, Laura Zigemund/Kevin Kravjec, 6:1, 6:2. Nina i Novak će se za plasman u finale boriti sa Rusima Aslanom Karacevim i Jelenom Vesninom, oni su pobedili Poljake Igu Švjontek i Lukaša Kubota, 6:4, 6:4.

Novak je uspeo da zabeleži još jednu duplu pobedu u poslednja tri dana On je prvo savladao Keija Nišikorija u singlu, a zatim je i sa Stojanovićevom zabeležio pobedu u dublu.

Lepo su Nina i Novak počeli meč, napravili odmah brejk za 2:0, koji su Nemci odmah uspeli da izbrišu i smanje na 2:1. Međutim, novi brejk je stigao na servis Zigemund, da bi potom posle Đokovićevog servisa naš tim stigao do 4:1.

Kevin Kravjec je loše servirao još jednom, napravio je dve duple greške i tako poklonio treći brejk Novaku i Nini koji su poveli sa 5:1 uz treći brejk, a potom na servis Stojenovićeve overili početni set, 6:1. Kevin Kravjec je na startu drugog seta servirao kvalitetno, dobili su tako Nemci prvi servis gem u meču i poveli 1:0.

Usledila su dva duga i dramatična gema, prvo je na servis Stojenovićeve bilo dve brejk lopte za Nemce, ali ih nisu iskoristili, da bi posle novog dramatičnog gema naš tim na servis Zigemund stigao do brejka i potom na Novakov servis poveo sa 3:1.

Tu prednost su na kraju samo uvećeli, kada su u sedmom gemu opet napravili brejk na servis Zigemund za 5:2. Novak je odservirao sigurno, i naš par se tako plasirao u polufinale.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter