0
Evrokupovi

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI SLAVIO U AZERBEJDŽANU: Sjajno izdanje Brđana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.07.21 u 19:52

Tim iz Beograda će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela Maribor – Hamarbi!

Ekipa Sumgaita je na svom stadionu ugostila Čukarički u okviru 2. kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija. Meč u Azerbejdžanu je završen rezultatom 0:2.

FOTO: FK Čukarički

Prva utakmica je odigrana u glavnom gradu Srbije. Ekipa sa Banovog brda je dominirala celim tokom meča, ali su gosti uspeli da sačuvaju mrežu i duel je završen rezultatom 0:0.

Današnji okršaj u drugom po veličini gradu u Azerbejdžanu  je počeo sitnim greškama obe ekipe na sredini terena.

FOTO: FK Čukarički

Brđani su prvi uspeli da preuzmu inicijativu i već u 10. minutu su stigli do prednosti. Nakon sjajne akcije, Srđan Mijailović je uputio odličan centaršut, a brzonogi Ibrahima Ndiaje se našao na pravom mestu. Senegalac je na rutinski način zatresao protivničku mrežu i tako postigao prvi pogodak ove sezone.

Tim iz Beograda je nastavio u istom ritmu i brzo se Asmir Kajević našao u novoj prilici. Malo je nedostajalo da iskusni vezista ozbiljnije ugrozi gol domaćina, ali nije uspeo da zahvati nešto jaču loptu.

Mladi Aleksa Janković je napravio odličan prodor u 15. minutu. Nekadašnji igrač Voždovca je pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa defanzivcem Sumgaita. Glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Kapiten Marko Docić je preuzeo odgovornost i duplirao prednost Čukaričkog.

Domaći tim je u nekoliko navrata pokušavao da ugrozi gol mladog Petrovića. Svaki pokušaj u prvom delu igre nije bio uspešan. Marko Docić je još jednom pokazao kakav kvalitet poseduje i sredinom prvog poluvremena je poslao fantastičnu loptu za strelca prvog pogotka. Ibrahima Ndiaje je bio brži od čuvara, ali nije poslao dovoljno dobro dodavanje u sredinu kaznenog prostora.

Sumgait je u 28. minutu zapretio solidnim udarcem za distance, ali je Đorđe Petrović bio na pravom mestu. Domaćin je pokušao da kontroliše posed lopte, a tim sa Banovog brda je pokazao da može biti opasan i iz kontra napada.

Mutalimov i Sadikov su uspevali da prave probleme defanzivcima u belim dresovima. U nekoliko navrata se videla nesigurnost u zadnjoj liniji, koja se mogla primetiti prilikom loših procena nakon centaršuteva koji su stizali sa bokova.

Kako je meč odmicao, bila je primetna značajna razlika u kvalitetu. Napadi Čukaričkog su bili znatno opasniji.

Sadikov je u 35. minutu iz slobodnog udarca direktno šutirao na gol gostujućeg tima. Đorđe Petrović se još jednom istakao sjajnom intervencijom.

Tribine ‘Kapital Bank Arene’ su bile prilično ispunjene i domaćin je imao važnu podršku navijača.

Aleksa Janković je pravio probleme domaćinu prodorima po desnoj strani terena. Mladi ofanzivac je u finišu prvog dela igre ponovo pobegao svojim čuvarima, ali je usledilo loše dodavanje ka Đorđu Jovanoviću koji je čekao asistenciju na ivici kaznenog prostora.

FOTO: FK Čukarički

Brđani su i u nastavku bili bolji rival. Stručni štab Čukaričkog na čelu sa trenerom je u 57. minutu napravio dvostruku izmenu. U igru su ušli Stefan Čolović i Stefan Kovač, a teren su napustili Aleksa Janković i Asmir Kajević. Ubrzo je iz igre izašao i strelac prvog pogotka Ibrahima Ndiaje, a zamenio ga je reprezentativac Jamajke Norman Kembel.

U uvodnim minutima drugog dela igre videli smo nekoliko prilika na obe strane. Teren je zbog povrede u 65. minutu igre morao da napusti bivši igrač Partizana Miladin Stevanović. Zamenio ga je mladi Uroš Drezgić koji je rođen 2002. godine.

Ubrzo nakon povrede Stevanovića, Sumgait je imao veoma opasan napad. Fudbaleri u ljubičastim dresovima su tražili penal nakon centaršuta koji je ‘stigao’ sa levog boka. Stefana Kovača je lopta pogodila u ruku, koju je držao u prirodnom položaju i glavni arbitar je bez razmišljanja pokazao da se igra nastavi.

FOTO: FK Čukarički

Igrao se 73. minut kada je Đorđe Jovanović napravio sjajnu fintu i oslobodio prostor za udarac na gol protivnika. Lopta je ipak završila nekoliko metara iznad prečke.

Nedugo zatim, Mahmudov je udarcem glavom pripretio na drugoj strani terena. Domaći su do kraja meča pokušavali da dugim loptama iznenade defanzice Čukaričkog. Brđani nisu dozvolili Sumgaitu da nametne inicijativu i ekipa iz Azerbejdžana je morala da preskače igru na sredini terena.

Čukarički je bio strpljiv tokom cele utakmice i pažljivo je čekao svoju priliku. Sadikov je na startu sudijske nadoknade uputio udarac na gol ekipe iz Beograda, ali je Petrović ponovo bio na mestu.

Glavni arbitar je meč nadoknadio čak šest minuta, ali do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter