0
olimpijske igre

FOTO: FIBA

‘VEROVATNO BISMO SE POUBIJALI MEĐUSOBNO I SA PUBLIKOM’: Bulut nakon bronze na OI – ‘Sada bismo Ruse dobili 21:6’

Objavljeno: 28.07.21 u 16:43

Muška seniorska 3×3 reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

U borbi za bronzu ubedljivo je savladana Belgija rezultatom 21:10. Srpsku 3×3 reprezentaciju u Tokiju su predstavljali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, uz selektora Gorana Vojkića.

Nakon slabe partije u polufinalu protiv reprezentacije Rusije, ekipa Srbije je upela da se vrati fizički, ali pre svega mentalno, i odigra odličnu partiju u borbi za bronzu. Samo je u prvim minutima meča rezultat bio izjednačen, da bi pri prvom osetnijem vođstvu Srbija uzela konce igre u svoje ruke nedozvolivši protivniku da se vrati u meč.

Nakon brozne, Dušan Domović Bulut je istakao da je srećan učinjenim.

– Veoma sam srećan zbog ovog uspeha, iako nije sjajnija medalja… Najvažnije je da smo završili turnir pobedom i medaljom, da u kontinuitetu donosimo medalje za Srbiju, Košarkaški savez Srbije, ovog puta i za Olimpijski komitet Srbije… Najbitnije je da su ljudi srećni kad nas gledaju… Hvala svima na ogromnoj podršci tokom celog turnira, rekao je Bulut, pa dodao:

– Znali smo da smo uprskali… Znaš da si uprskao. Velika je razlika između trećeg i četvrtog mesta. Mislim… Da je krenulo nešto po zlu, verovatrno bismo se poubijali međusobno i sa njima i publikom i svima. Kada smo krenuli u ovaj meč, znali smo da moramo da ga dobijemo inače bismo skočili iz aviona. To je bio naš mentalitet i mislim da je upalio. Nismo imali ni taktiku ni ništa nego samo stav – nemojte da se sramotimo, da se blamiramo. Idemo da pobedimo, bolji smo od njih kao što smo bolji od većina ekipa ovde. Samo da uradimo sve stvari koje budemo trebalo da uradimo i to je to, poručio je Domović za ‘Blic’.

FOTO: FIBA

Ovo je još jedna medalja u bogatoj karijeri iskusnog basketaša.

– Meni je najveći uspeh što smo mi ostvarili kontinuitet u osvajanju medalja u poslednjih 10 godina. Postoje samo jedno ili dva takmičenja da se mi nismo vratili sa medaljom jer, evo vidiš, jedna utakmica na celom turniru te odvojila od zlatne medalje. Imaš Letonce koji su imali četiri poraza i igraju finale. I pobediće. Imaš Ruse koji su do polufinala imali tri pobede. Jednostavno, takav je basket. Sada da igramo protiv Rusa, verovatno bismo ih dobili 21:6. Ali takav je basket. Ne možeš u kontinuitetu imati prvo mesto, a pogotovo za ekipu koja je skupljena pre dva meseca.

Sličnu poruku poslao je i Mihailo Vasić.

– Osvojili smo bronzanu medalju, mislim da smo pokazali više od toga, ali jedan meč u koji nismo ušli kako treba nas je koštao borbe za zlatnu medalju. Odigrali smo dobar turnir, mislim da smo igrali sa velikom energijom. Smatram da smo pokazali karakter posle polufinalnog meča i digli se u meču za treće mesto. Želim da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije na uslovima koji su nam obezbeđeni za pripreme za ovo najveće takmičenje.

FOTO: FIBA

Dejan Majstorović se osvrnuo na kiks u polufinalu:

– Malo smo razočarani što nismo igrali finale koje smo očekivali, s obzirom na to da smo ceo turnir odigrali bukvalno perfektno, a onda jedam meč u koji smo loše ušli, bez energije i karaktera, ne znam iz kog razloga… Ipak smo smogli snage da dođemo sebi i odigramo kako treba u borbi za bronzu.

Aleksandar Ratkov pohvalio je karakter ekipe.

– Jako težak turnir je za nama, pogotovo ovaj poslednji dan. Vreme je bilo jako teško, mnogo vlage, nismo se privikli u polufinalu na takve uslove, ali pre svega na dobru igru Rusa što je rezultiralo ubedljivim porazom. Taj poraz je dosta uticao na nas, ali sam zadovoljan što smo pokazali karakter, uspeli da se vratimo u turnir i pobedimo u meču za treće mesto.

Zlatnu medalju na Olimpijskim igrama je osvojila Letonija, koja je u neizvesnom finalu savladala Rusiju rezultatom 21:18. Srbija je ipak imala predstavnika u muškom finalu, jer je pravdu na tom meču delila naša Jasmina Juras.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter