0
olimpijske igre

(191009) -- STUTTGART, Oct. 9, 2019 (Xinhua) -- Anastasiia Agafonova of Russia competes on the balance beam during the Women's Team Final of the 2019 FIG Artistic Gymnastics World Championships in Stuttgart, Germany, Oct. 8, 2019. (Xinhua/Zhang Cheng)

RUSI OBJEDINILI ZLATO: Dominacija u gimnastici!

Objavljeno: 27.07.21 u 16:02

Posle zlata za muške gimnastičare istim putom nastavile su gimnastičarke Rusije. 

Rusija je od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, na inicijativu i zahtev Svetske anti-doping agencije, došli na Olimpijske igre bez zastave, himne i svog imena na opremi što ih nije nateralo da odustanu. Naprotiv daju sve od sebe i osvajaju zlatne medalje.

Ruski gimnastičari su uspeli da osvoje zlato ostavivši iza sebe Kineze i branioce trona – Japance. Posle neverovatnog uspeha, radost svojoj zemlji donele su i gimnastičarke. Ruskinje su završile na prvom mestu sa osvojenih 169.528 bodova, Amerikanke su bile druge sa skorom od 166.096 poena, a treće mesto su zauzele gimnastičarke Velike Britanije sa 164.096 bodova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter