0
olimpijske igre

FOTO: Twitter screenshot

ZLATO OSVOJILA DEVOJČICA OD 13 GODINA: Neverovatne scene u Tokiju!

Objavljeno: 26.07.21 u 09:54

Zaista neverovatan podatak!

Osvajačica zlatne medalje u skejtbordingu na ovim Olimpijskim igrama je – Momiđi Nišija. Reč je o japanskoj takmičarki, koja je prvo mesto zauzela osvojivši 15.26 poena. Ništa čudno, zar ne? Ništa, osim činjenice da ona ima svega 13 godina!

Nišija trenutno broji 13 godina i 330 dana, a jako malo joj je falilo da postane najmlađa osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u istoriji. Jedina mlađa od nje je Marjori Gestrin (Sjedinjene Američke Države). Reč je o Olimpijskoj šampionki u skoku u vodu, koja je zlato osvojila davne 1936. godine, sa svega 13 godina i 268 dana.

FOTO: Twitter screenshot

Drugo mesto u skejtbordingu osvojila je predstavnica BrazilaRaisa Leal. Reč je o devojčici koja ima svega 13 godina i 203 dana, dok se bronzanom medaljom okitila još jedna japanska predstavnica – Funi Nakajami. Ona je nešto ‘starija’, jer ima 16 punih godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter