0
Košarka

FOTO: FIBA

SVAĐA U DRIM TIMU: Američkim košarkašima se ne sviđa Popovičev stil igre, žele moderniju košarku!?

Objavljeno: 26.07.21 u 11:45

Nije im lako pao poraz.

Košarkaši Francuske su u svom prvom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju iznenadili ceo svet savladavši selekciju SAD sa 83:76. Iako su Amerikanci vodili tokom prvog dela igre, u drugom poluvremenu je Francuzima proradio šut, pa su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini.

Legendarni trener Greg Popovič je nakon utakmice istakao da su porazi sastavni deo sporta, ali ga je tamošnja javnost osudila. Takođe, poznato je da strateg San Antonija igra specifičnu, sporiju košarku, što NBA zvezdama ni malo ne odgovara. Tako su se prema pisanju lista Atletik, oni pobunili protiv iskusnog trenera rekavši mu da postoji drugačiji način igre koji bi trebalo da isprobaju.

FOTO: FIBA

Košarkaši očigledno žele moderniju i bržu igru, ali im je zasmetala još jedna stvar. Naime, njima se ni malo ne sviđa Popovičev stav da su ih ostale selekcije sustigle i da razlika nije kao ranije. NBA zvezde smatraju da su i dalje mnogo bolji, ali će to morati da dokažu u nastavku prvenstva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter