0
Košarka

FOTO: FIBA

KOŠARKAŠICE NAKON DRAME SAVLADALE KANADU: Uspešan start za šampionke Evrope, malo je falilo da se ponovi scenario iz Rija!

Objavljeno: 26.07.21 u 12:37

Idemo po medalju.

Košarkašice Srbije su u svom prvom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju savladale selekciju Kanade rezultatom 72:68. Izabranice Marine Maljković na ovim Igrama brane bronzu osvojenu u Riju, ali što da ne dođemo i do sjajnijeg odličja.

Srpske košarkašice su kao po običaju, sjajno otvorile meč, pa su u prvom poluvremenu imale i dvocifrenu prednost. Ipak, Kanađanke su kao i u susretu na prethodnim OI u Riju, uspele da se potpuno vrate u utakmicu. Limitirali su naše košarkašice na samo 9 poena i pred poslednji period su uspele da izjednače rezultat.

FOTO: FIBA

U poslednjoj četvrtini gledali smo rezultatsku klackalicu, ali je naša reprezentacija imala X faktor. Ovog puta, bila je to Ana Dabović koja je preuzela odgovornost u najbitnijim momentima i sa dve trojke rešila susret.

Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je Sonja Vasić sa 16 poena, dok je Ivon Anderson dodala 12. Na drugoj strani istakla se Nira Filds sa 19, kao i Kia Nurs sa 16 poena. Naredni susret srpske košarkašice igraju 29. jula protiv selekcije Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter