0
Domaći fudbal

Nikola Colic Cukaricki - Sumgait Sumqayit UEFA UECL Second qualifying round, 1st leg UEFA Europa Conference League 21.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘BOLJA SMO EKIPA, ALI TO MORAMO DA DOKAŽEMO NA TERENU’: Nekadašnji igrač Partizana oprezan pred revanš meč sa Sumgaitom!

Objavljeno: 26.07.21 u 15:31

Čukarički nije stekao prednost posle prvog meča drugog kola kvalifikacija i duela sa Sumgaitom (0:0).

Na Banovom brdu golman gostiju Bajramov bio je centralna figura meča, pa će oba tima krenuti od nule u revanš susretu u Sumgaitu, narednog četvrtak (20 časova po lokalnom, 18 po srpskom vremenu).

Mladi, 18-godišnji Nikola Čolić odigrao je protiv Azerbejdžanaca prvi evropski susret, bio mu je ovo ujedno i debi za prvi tim Čukaričkog. Za pola sata na terenu nekadašnji prvotimac Partizana je mnogo toga pokazao, a malo je nedostajalo i da upravo on donese trijumf Brđanima.

Ostaje žal zbog propuštene prilike, smatram da smo trijumf zaslužili. Bili smo dominantna ekipa, stvarali smo šanse, ali jednostavno bila je ovo jedna od onih utakmica u kojima lopta neće u gol. Mogao sam i ja da rešim pitanje pobednika u dva navrata, u drugom slučaju bolja varijanta je bila da šutiram, odlučio sam se da probam da asistiram – pojasnio je Nikola Čolić.

Ofanzivni vezista ipak smatra da je Čukarički kvalitetniji od Sumgaita.

Nikola Colic Cukaricki – Sumgait Sumqayit UEFA UECL Second qualifying round, 1st leg UEFA Europa Conference League 21.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Definitivno smo bolja ekipa, ali to moramo da dokažemo na terenu. Imali smo dosta prilika, ali nedostajala nam je smirenost u završnici. Ukoliko to popravimo i ukoliko budemo koristili prilike u revanšu, neće biti problema – kazao je Čolić, koji je još dodao:

– Znamo šta nas čeka, koliki put treba da pređemo, znamo kakvi će biti vremenski uslovi u Azerbejdžanu. Ali, spremni smo na sve, polako „nameštamo“ glavu za taj meč, a siguran sam da ništa ne može da nas iznenadi. Značilo nam je i to što smo odložili meč u Novom Pazaru, tako da je fokus samo na evropskom susretu.

Meč na stadionu na Banovom brdu odigran je u sjajnoj atmosferi, ljubitelji fudbala očigledno su se uželeli susreta na evropskom nivou.

Prelepo je bilo igrati pred publikom, to je najlepši utisak sa čitave utakmice. Hvala im na podršci, mnogo nam je to svima značilo, a naravno daleko je lepše igrati u takvom ambijentu nego kad su tribine prazne.

O eventualnom plasmanu u treće kolo i narednom protivniku Čolić nije želeo da priča.

– Fokus je samo na utakmici u Sumgaitu, a ukoliko odradimo posao onako kako treba, tek onda možemo da pričamo o Hamarbiju ili Mariboru. Ponavljam, najbitnije je da popravimo ono što nije valjalo, a to je završnica, biće nam potrebno mnogo više koncentracije, moramo da zadržimo smirenost – istakao je Čolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter