0
Košarka

Kosarka Euroleague Final Four season 2017-2018 EuroLeague Awards Ceremony Luka Doncic of Real Madrid MVP of the season Beograd, 19.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ARGENTINCI PORUČUJU: ‘Dončić je najbolji igrač na svetu! Luka nas je uništio’

Objavljeno: 26.07.21 u 16:19

Važan trijumf za nacionalnu selekciju Slovenije!

Na samom startu Olimpijskih igara, košarkaška reprezentacija Slovenije je savladala Argentinu rezultatom 118:100. Fenomenalnu partiju odigrao je Luka Dončić. Košarkaš Dalas Maveriksa je meč završio sa učinkom od 48 postignutih poena, 11 skokova i pet uspešnih dodavanja.

Argentinci jednostavno nisu imali ređenje.

-Teško je analizirati utakmicu kada je jedan pojedinac toliko dominantan. To sam rekao pre dve godine, sad ću opet. Luka je najbolji košarkaš sveta.Dončič je brzo pročitao naš defanzivni plan i uništio nas je. Prisilio nas je na promenu strategije. Zvuči kao izgovor, ali za to nismo imali rešenje – istakao je selektor nacionalnog tima Argentine Serhio Eernandez.

Fakundo Kampaco smatra da je Luka Dončić odigrao toliko kvalitetnu partiju, da niko iz njegove ekipe nije mogao da ga zaustavi.

-Svirali smo u ritmu Dončića. Što god da smo pokušali, na sve je imao odgovor. Kad smo na njega izvršili još veći pritisak, igrao je za ekipu. Uništio nas je – bio je jasan plejmejker Denver Nagetsa.

Medijima se na kratko obratio i legendarni Luis Skola.

-Izgubili smo vrlo važnu utakmicu i to sa velikom razlikom. Na Olimpijskim igrama uživam u pobedama i porazima jer su Igre nešto posebno. Nema mnogo filozofiranja. Moramo da zaboravimo duel sa Slovenijom i da se okrenemo duelu sa Španijom – poručio je čuveni košarkaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter