0
Boks

FOTO: OKS

SRBIJO, BUDI PONOSNA NA OVU DEVOJKU: Istorija srpskog boksa je ispisana zahvaljujući Nini Radovanović!

Objavljeno: 25.07.21 u 09:34

Zahvaljujući srpskoj bokserki Nini Radovanović, danas je ispisana istorija srpskog boksa.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Nina je ostvarila prvu pobedu u ženskoj konkurenciji za našu zemlju, kada je Olimpijski boks u pitanju.

Nina se plasirala u šesnaestinu finala kategorije do 48 kilograma, nakon što je sa 5:0 savladala Kanađanku Mendi Bužold. Radovanović će odmeriti snage protiv Ornelje Havjarimane iz Burundija koja je bila slobodna na startu takmičenja u narednoj rundi.

Mukotrpan rad se isplatio, protivnica iz Kanade je znatno iskusnija, bila je favorit pre meča, ali uspela sam da pobedim i sada sa dosta samopouzdanja idem dalje, izjavila je srpska bokserka Nina Radovanović.

Radovanovićeva je na startu olimpijskog turnira ubedljivo savladala Mendi Bužol 5:0.

– Isplatio se rad i vera velikog broja ljudi koji su pomogli da dođem ovde. Žao mi je što moj prvi trener Jole Tamindžić i kondicioni Vedrana Roguljic nisu uz mene, ali nadam se da će u budućnosti biti drugačije okolmnosti, da tim koji radi na projektu osvajanja medalje bude kompletan – istakla je prva srpska bokserska na OI.

Hvala pre svega Savezu, državi Srbiji, predsedniku države, koji su prepoznali da treba da me podrže i da odem na OI.

– Nadam se da ću nastaviti u istom stilu i da ćemo nastaviti da budemo prepoznatljivi po boksu, pre svega po ženskom boksu. Verujem da pik moje forme dolazi u Parizu 2024.

Naredna prepreka srpskoj bokserki biće Ornelju Havjarimanu iz Burundija, u četvrtak 29. jula, od 06:39 po srpskom vremenu.

– Nadam se da neće biti iznenađenja, poznajem je, već sam je pobeđivala na Svetskom prvenstvu, ali nkikog ne treba potcenjivati. Definitivno idem dalje sa dosta samopouzdanja posle ovo pobede – izjavila je Radovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter