0
olimpijske igre

FOTO: Twitter/Screenshot

BILANS MEDALJA NAKON DRUGOG DANA: Srbija izjednačena sa Velikom Britanijom i Brazilom!

Objavljeno: 25.07.21 u 17:33

Nakon dva dana Srbija se odlično kotira!

Srbija je prvog dana bila impresivna. Davor Mikec je osvojio srebrnu medalju dok je tekvondistkinja Tijana Bogdanović uspela da se oporavi posle poraza u prvom meču i osvoji bronzanu medalju.

Ipak, drugi dan nije bio uspešan kao prvi. Postojala je nada da bi Zorana Arunović mogla da ponovi uspeh Mikeca, ali je ispala pre finala, a isti slučaj je i sa Jasminom Milovanović.

Jovana Arsić je u veslanju došla do četvrtfinala dok je Ivana Jorović eliminisana u tenisu.

Ipak, Srbija se odlično kotira na listi zemalaja sa najviše medalja i nalazi se na devetom mestu zajedno sa Velikom Britanijom. Dve medalje, kao i Srbija imaju Kanada, Holandija, Brazil, Indonezija, Kineski Tajpeh.

Kada se povede reč o kvalitativnoj listi, gde se posebno vrednuju zlatne medalje, naša zemlja je na 19. mestu.

FOTO: Screenshot

Kina je aposlutni lider kada je reč o dosadašnjem učinku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sportisti iz najmnogoljudnije zemlje sveta osvojili su ukupno 11 medalja, od čega šest zlatnih. Slede Amerika sa deset, Rusija sa sedam medalja i Japan sa šest.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter