0
olimpijske igre

Kosarka Basketball 3x3 Tim Srbija World Basket 3x3 Champions Dusan Domovic Bulut Belgrade, 14.06.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRPSKI BASKETAŠI VEZALI DVE POBEDE NA STARTU OLIMPIJSKIH IGARA: Zlatna medalja deluje realno! (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.21 u 09:24

Prve pobede za basketaše.

Basketaši Srbije savladali su selekciju Kine rezultatom 22:13 i tako odlično započeli put ka zlatnom odličju.

Kina je dobro počela duel, parirala Srbiji sve do rezultata 5:5, a zatim su naši basketaši uspostavili dominaciju na terenu. Uspeli su da naprave prednost koju su održavali do samog kraja, a u finišu su dodali gas i došli do ubedljivog trijumfa.

Dušan Bulut je imao problemasa zglobom, delovalo je kao nezgodna povreda, ali se on vratio na teren i pogotkom za dva poena overio pobedu Srbije.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Domović Bulut sa 11 poena, po četiri su postigli Dejan Majstorović i Mihailo Vasić, dok je Aleksandar Ratkov meč završio sa tri poena.

U drugom meču naša selekcija je savladala ekipu Holandije koja je pružila jak otpor. Ipak, ni to nije sprečilo reprezentaciju Srbije da na kraju slavi sa 16:15 u duelu sa veoma kvalitetnom Holandijom. Tokom čitavog meča bilo je prilično izjednačeno, ali je nekoliko sjajnih skokova i koševa naših momaka u završnici prelomilo utakmicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter