in ,

TROJKA ZA BOŠKA: Veliki humanitarni turnir na Malom Kalemegdanu! (FOTO)

Da i Boško pobedi SMA!

Cela Srbija uvek se ujedinjavala kada je pomoć najpotrebnija, a sada je na nama da se još jednom udružimo i omogućimo da mali Boško dobije šansu za dug, zdrav i srećan život!

Boško Gugleta rođen je 14.01.2021. godine u Novom Sadu. Kompletna trudnoća i porođaj su protekli bez problema, na samom rođenju je utvrđeno da se radi o potpuno zdravom detetu i Boško je dobio ocenu 10.

Kada je napunio 3 meseca, roditelji dečaka su primetili da je znatno mirniji nego što bi trebalo da bude. Od samog rođenja je bila prisutna slabija pokretljivost, ali niko od medicinskog osoblja nije sumnjao na neko od oboljenja.

Roditelji više nisu mogli da čekaju i odlučili su da krenu na mnogobrojne preglede i analize. Bošku je ustanovljena dijagnoza ‘SMA 1’. Reč je o spinalnoj mišićnoj atrofiji tip 1. U pitanju je neuromišićna bolest koja je veoma progresivna i teška. Bolest se manifestuje brzom i progresivnom atrofijom mišića. Brzo se gube neophodne životne funkcije (hodanje, gutanje, disanje, varenje).

Terapije za ovu bolest su trenutno najskuplje na planeti. Bošku su potrebna sredstva za terapiju pod nazivom ‘Zolgensma’. Takođe, novac se prikuplja i za njegovo lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, ortopedska pomagala, laboratorijske analize, medicinske aparate, putne troškove.

Početnu tačku u njegovom lečenju predstavlja lek ‘Spinraza’ koji je trenutno dostupan u Srbiji. Mališan je nedeljama bio na respiratoru zarad pomoći pri disanju. Pre nekoliko dana je skinut sa respiratora, ali je usled pogoršanog zdravstvenog stanja ponovo na raspiratoru.

Pozivamo vas da se uključite u akciju, da zajedničkim snagama i velikim srcem, uz Božiju pomoć omogućimo uspešno lečenje našem Bošku!

Udruženje građana ‘Čuvari ognjišta’ uz dobru volju rukovodstva KK Crvena zvezda, organizuje Trojeručinski humanitarni turnir u šutiranju trojki. Manifestacija se održava na Zvezdinim terenima na Malom Kalemegdanu.

Datum odigravanja je 25. jul 2021. godine. Publiku i učesnike očekuje bogat prateći program i veliki broj gostiju iznenađenja (sportisti, glumci, muzičari…). Potvrđen je dolazak mnogih poznatih sportista, glumaca, muzičara, voditelja…

Kotizacija po učesniku iznosi minimum 500 dinara, a prijave traju od do 24. jula. Sav prikupljen novac će biti uplaćen u svrhe lečenja Boška Guglete.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SBC 32: MMA flota uplovila u Bački Petrovac – stižu UFC borci! (FOTO)

TUKAO JE SUPRUGU, PA JU JE GOLU IZBACIO IZ HOTELA: Legenda Junajteda može da završi u zatvoru!?