0
olimpijske igre

FOTO: Youtube/Screenshot

NOVI SKANDAL NA OI: Ruski sportisti izbačeni zbog sumnji na doping!

Objavljeno: 23.07.21 u 18:23

Ruski olimpijski tim našao se na udaru…

Svetska anditoping agencija (WADA) zabranila je nekolicini ruskih sportista da budu deo tima za Olimpijske igre jer se nalaze pod sumnjom za korišćenje doping sredstava.

Kako je saopšteno, ova organizacija je morala da im zabrani da se takmiče na osnovu dokaza iz laboratorije u Moskvi, koja je zatvorena 2015. godine. Uzorci iz te laboratorije su predsati 2019. godine, a WADA je spremila oko 300 potencijalnih slučajeva za upravljačka tela olimpijskih sportova.

– Nije bilo posebno komplikovano. Nije bilo mnogo, ali rekao bih da je bila nekolicina sportista koji bi bili na Olimpijskim igrama, a mi bismo njihove slučajeve mogli da navedemo kao jake slučajeve, prema bazi podataka. I niko od njih nije ovde. Oni se neće takmičiti, rekao je generalni direktor WADA Olivije Nigli.

Inače, ruski sportisti se zbog kazni za doping takmiče pod imenom ‘Ruski olimpijski komitet’, ne smeju da koriste naziv Rusija, kao ni zastavu, a ako dođu do zlata, umesto himne će im biti pušten dlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter