0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Florida Gators/Hannah White

VELIKO POJAČANJE ZA EKIPU VLADIMIRA JOVANOVIĆA: Rus iz NCAA stiže u redove Mege!

Objavljeno: 22.07.21 u 09:46

Ekipa Mege nastavlja dugogodišnji rad sa mladim košarkašima!

Izabranici Vladimira Jovanovića su pružali sjajne partije tokom prethodne sezone. Mega sada gradi tim za nove izazove i nema sumnje da je juniorski reprezentativac Rusije veliko pojačanje za finalistu Superlige Srbije.

Mega Basket je nastavila sa formiranjem tima za predstojeću sezonu pošto je ugovor sa klubom potpisao talentovani ruski košarkaš Samson Ružencev koji je poslednju sezonu proveo u NCAA nastupajući za Floridu Gejtors.

Samson Ružencev je rođen 23.10.2001. godine u Moskvi, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama tri i dva Po odlasku iz Rusije u dolasku u SAD, prvo je tri godine nastupao za srednju školu Hamilton Hajts gde je u poslednjoj sezoni u proseku beležio 19,3 poena i 6,3 skoka po utakmici. U prošloj sezoni nije dobio puno šanse u NCAA u ekipi Florida Gejtors za koje je za 7,4 minuta u proseku beležio 2 poena.

Nastupio je za juniorsku reprezentaciju Rusije na U18 Evropskom prvenstvu koje 2019. održano u Grčkoj, kada je u proseku imao 12,3 poena i 3,2 skoka po utakmici.

Dobro došao Samsone – navodi se na sajtu Mege.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter