0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LK: Čovićeva majstorija za Vošin minimalac u Litvaniji!

Objavljeno: 22.07.21 u 19:21

Fudbaleri Vojvodine odbranili su čast srpskog fudbala, pošto je tek iz trećeg pokušaja neki naš klub slavio u evropskim kvalifikacijama ove sezone, posle Zvezdinog poraza i remija Čukaričkog.

Stara dama je ujedno i zabeležila prvu pobedu kada su naši timovi u pitanju u Ligi konferencija, u drugom kolu kvalifikacija nad Panevežisom – 1:0 (0:0).

Nije lako četa Slavoljuba Đorđevića stigla do ovog trijumfa, ali ono što se piše je trijumf i prednost uoči revanša koji se za sedam dana igra na ‘Karađorđu’.

Trenutak odluke zabeležen je u 70. minutu utakmice. Tada je Topić lepo gurnuo loptu u prostor i baš kada je delovalo da Nemanja Čović neće moći da je lepo zahvati i uputi udarac jer je bio previše iskosa, ovaj je snažno gađao pod prečku, gde je upravo i završila lopta.

Imali su i domaći svoje prilike, jednu dobru u 16. minutu Dantas, kada je na ozbiljne muke stavio golmana Simića, a isti igrač je bio opasan i u 32. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Čović je mogao i ranije do gola, pošto je nakon kornera u 43. minutu sam ostao na petercu, ali je loše šutirao glavom.

Prilike su imali u prvom poluvremenu i jedni i drugi, dok je u drugom domaći sastav imao incijativu, ali kako je vreme odmicalo, Stara dama je prebacivala težište, a onda i došla do gola kojim je rešila pitanje pobednika na ovoj utakmici.

Bolji iz dva susreta Vojvodine i litvanskog kluba u trećem kolu kvalifikacija odmeriće snage sa austrijskim LASK-om.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter