0
olimpijske igre

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ O OLIMPIJSKIM IGRAMA: „Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju“!

Objavljeno: 22.07.21 u 15:58

Prvi reket sveta zna da se od njega očekuje osvajanje zlatne medalje. 

Novak Đoković došao je u Tokijo kao glavni favorit za osvajanje zlatne medalje posle osvojena sva tri ovogodišnja Grend slema.

„Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju u Tokiju, voleo bih i ja, to nije tajna, sa godinama sam naučio kako da se borim sa pritiskom i upotrebiću taj recept“- izjavio je Đoković.

Osvrnuo se na njegova prethodna dva učešća na Olimpijskim igrama.

„Što si stariji, iskusniji si, imaš više mečeva iza sebe, automatski samouverenije pristupaš narednim izazovima jer si svestan da si to doživeo nekoliko puta. U mom slučaju u pitanju su neuspesi na OI. Jesam bio nervozan u Londonu i Riju, drugačija je vrsta pritiska kad za svoju zemlju ili na drugim turnirima“- dodao je srpski teniser.

Novak ne želi da upisuje pobedu unapred.

„Možda je kliše, ali pristupiću tako da idem dan po dan, da budem fokusiran na sledećeg rivala. Ne znam mnogo o njemu, ali kad imaš protivnika koji je slabije rangiran od tebe, obično oni nemaju šta da izgubi“- rekao je Đoković.

Za kraj poslao je poruku za sve navijače.

„Očekujem da svi budu u nas i da nas bodre do samog kraja. Unapred se zahvaljujem na podršci“- završio je srpski teniser.

Novaku Đokoviću su ovo četvrte Olimpijske igre, do sada je nastupio u Pekingu, Londonu, Riju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter