0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ČAVIĆ OTVORIO DUŠU:“Nisam hteo da treniram Hrvate“!

Objavljeno: 22.07.21 u 14:03

Najuspešniji srpski plivač Milorad Čavić ne dobija sportsku penziju zbog propusta Plivačkog saveza Srbije. 

Milorad Čavić se prvi put našao u žiži svetskih medija kada je suspendovan sa daljeg takmičenja jer je na dodeli nosio majicu sa natpisom „Kosovo je Srbija„, a tadašnja disciplinska komisija je taj gest ocenila kao „čistu političku akciju i povreda pravila“. Drugi put je privukao pažnju na sebe kada mu je u kontroverznoj odluci sudija oduzeta zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu i dodeljena je Majklu Felpsu.

„Imamo pretalentovanu decu. Iznenadio sam se kada sam video da su Nina Stanisavljević i Tanja Popović plivale u finalu na 100 m kraul na juniorskom EP u Rimu. Velika je stvar imati dve devojke ispod 56 sekundi, jer sutra ćemo u muško-ženskim štafetama biti sila, a 2028. imati ozbiljan olimpijski tim. Voleo bih da učestvujem u radu PSS, ali sada jednostavno to nije moguće. Zašto? Zato što sam ih tužio, jer zbog njihovog propusta više od dve godine ne primam nacionalno priznanje, koje mi po prvoj Uredbi pripada od moje 35. godine. Nisam dobio ni nagrade za uspehe u malim bazenima. PSS nije predao potrebnu papirologiju Ministarstvu omladine i sporta. A nemam podršku MOS, jer po njima ne postoji model da me isplate“- rekao je Čavić.

Čak je dobio i ponudu od Hrvatskog plivačkog saveza da podučava mlade.

„Pisao mi je predsednik HPS pre neku nedelju da im se pridružim, da postanem deo njihovog stručnog štaba. Verovali ili ne. I javila se dilema: kako da pomognem drugima, kada nisam svojima. A ne mogu zato što PSS radi protiv mene i bukvalno oduzima od mog deteta i od mog života“- završio je Milorad.

Čavić je pre dve godine, kada je napunio 35, stekao uslov za sportsku penziju koju još nije dobio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter