0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter Screenshot

TEKTONSKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU: UEFA i FIFA nezadovoljne, traže da svi političari budu izbačeni iz FSS!

Objavljeno: 21.07.21 u 22:22

 

Fudbalski savez Srbije je 15. jula usvojio novi Nacrt Statuta FSS, po kom državni i partijski funkcioneri ne mogu istovremeno da budu i na pozicijama u fudbalu, i dao ga na javnu raspravu, a sada je i jasno da je sve to urađeno po direktivi iz UEFA i FIFA.

Prethodne su predstavnici ove dve orgaanizacije boravili u Beogradu, kada su tokokm minule sednice Skupštine FSS ocenili da je aktuelni statu nedemokratski i protivan njihovim pravilima.

Ukoliko se pomenuti dokument usvoji, to će značiti i veliku promenu za srpski fudbal, a da se na istom radi otkrio je Novica Tončev u izjavi za ‘Radio Slobodna Evropa’. On je istakao da je preporuka da se Statut FSS-a usaglasi sa statutima UEFA i FIFA i da se delegati izaberu na demokratski način, u skladu sa domaćim Zakonom o sportu koji ne dozvoljava duple funkcije.

– Hoćemo da izbacimo politiku iz fudbala. U Statutu UEFA-e ne pominju se pojedinci ali piše da država ne može da se meša u rad sporta. Znači, institucije države, Vlada, Skupština, da se ne mešaju u fudbal, rekao je Tončev.

FOTO: STARSPORT

Tončev je istakao da je suština promena da svako ko ispunjava uslove, pa i političar, može da se kandiduje za poziciju u FSS ali da u slučaju izbora mora da napusti prethodnu funkciju, te da je to pravilo isto za sve, pa i njega, koji je trenutno predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije sa sedištem u Nišu, član Skupštine FSS, član Izvršnog odbora, ministar i funkcioner SPS-a.

– Ako rešim da se kandidujem u fudbalskom Savezu, onda ću da izađem iz Vlade. Ili neću da se kandidujem u FSS, a ostaću u Vladi. Ja ću pravila da poštujem, dodao je Tončev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter