4
Evropske lige

FOTO: Starsport

PRENOS PREMIJER LIGE JE BAŠ UZDRMAO SRBIJU: Vučić besan kao ris – ‘Šta vas briga, gledajte beloruski fudbal’

Objavljeno: 21.07.21 u 14:29

Aleksandar Vučić se našao na meti prozivka.

Juče je odjeknula vest da je Telekom otkupio TV prava za prenos Premijer lige od naredne sezone. Ljubitelji engleskog fudbala će narednih šest godina mečeve jedne od najjačih liga na svetu gledati na kanalima Arena sport, a do sada se Premijer liga prenosila na Sport klubu.

Da je ova vest odjeknula kao ‘bomba’, govori činjenica da se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je reagovao na prozivke da li je država mogla da utroši navodnih 600 miliona evra, koliko se spekuliše da je Telekom platio za TV prava.

– To je valjda bila prava utakmica. Koliko znam vi ste bili uspešniji u prvom krugu, razlika je bila minimalna, pa se ušlo u drugi krug. Ja bih se pitao odakle nekom privatniku toliki novac, a za državu što ima za Premijer ligu, dobro je da ljudi imaju da gledaju dobar fudbal. Ja znam da se i vi radujete, gledaćete na Telekomu Premijer ligu i špansku ligu – Barselonu i Real, Telekom obezbeđuje, država napreduje, pobeđuje Telekom iako mi nemamo ništa protiv da i privatnici napreduju, ali ponegde država gde ima svoj udeo hoće da se takmiči, pa će da gledaju i francusku i italijansku ligu. Šta vas briga, vi imate belorusku i ukrajinsku ligu i to je u redu.

Vučić ističe da je za njega najvažnije da Telekom dobro funkcioniše.

– A narod neka izvoli, neka gleda koju hoće ligu. Za mene je najvažnije da Telekom dobro funkcioniše. Što se tiče plaćanja, to je pitanje za upravni odobor Telekoma, ne znam da li su platili toliko ili ne, ja znam da su u prvom krugu Šolak i Đilas bili ispred, ali je bila minimalna razlika, pa se išlo u drugi krug, a onda u drugom krugu je Telekom pobedio. Kažu u tim medijima, Premijer liga omogućuje Vučiću da sruši demokratiju u Srbiji, slatko sam se nasmejao kad sam to čuo. To je tajna, ali da vam otkrijem, sa svim vlasnicima, Aston Vile, Liverpula, Totenhema, Arsenala… dogovarali smo tu svetsku zaveru, kako da srušim Đilasa i Šolaka, da ne mogu da prenose Premijer ligu. I kao što vidite, ta zavera nam je uspela. I nastavićemo da pobeđujemo – odgovorio je Vučić na pitanje novinara N1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter