0
Evrokupovi

Foto: Starsport

DANAS JE TAJ DAN: Zvezda kreće u lov na ogroman novac – iako je UEFA promenila sistem nagrađivanja, crveno-beli mogu lepo da zarade!

Objavljeno: 21.07.21 u 12:49

Crveno-beli jure milione.

Danas od 16 časova, ekipa srpskog šampiona sastaće se sa Kairatom u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Igrači Crvene zvezde nisu zaboravili bolnu eliminaciju od Kairata iz 2015. godine, tako da nema sumnje da je to još jedan motiv izabranicima Dejana Stankovića pred ovaj meč.

Fudbal-UEFA Europe League-First qualifying round, Second leg
Kairat (Kazakhstan) v Crvena Zvezda
Serginho (C) Mamadou Mbodj (L) and Milos Cvetkovic
Almaty, 09.07.2015.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Crveno-beli iza sebe imaju po dva učešća u Ligi šampiona i Ligi Evope, a cilj kluba je da to učine i ove godine, međutim mora da se ide stepenik po stepenik. Ukoliko se ekipa sa ‘Marakane’ plasira u najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi, na račun kluba leći će ogroman novac.

PROČITAJTE JOŠ: PRVA EVROPSKA BITKA ZA CRVENO-BELE: Evo gde i kada možete gledati meč Crvena zvezda – Kairat

UEFA je ove sezone smanjila novac za nagrade u kvalifikacijama. Nagrade za sva kola u kvalifikacijama je ista – 100.000 evra, dok se učešćem u plej-ofu dobija 5.000.000 evra. Ukoliko se Zvezda plasira u Ligu šampiona, crveno-beli će inkasirati 15.640.000 evra, a zatim i dodatni bonus na osnovu koeficijenta, gde bi dobila 1.137.000 za svako mesto koliko bi bila bolje rangirana u odnosu na ostala 32 učesnika. Ako ekipa srpskog šampiona uspela da stigne do grupne faze, dodatno bi poboljšala koeficijent, pa bi zarada bila veća od 20 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter