FOTO: Twitter
in

ŠVAJCARI KRITIKUJU NOVAKOVU IDEJU: „Ako želite da radite stvari na Novakov način, posledice će biti nemerljive“!

Švajcarci smatraju da je Novakova ideja loša.

Novak Đoković se iz dana u dan susreće sa mnogo kritika. Otkako je osvojio Vimbldon i izjedančio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju Gren Slem titula, strani mediji pokušavaju da ospore Novaka po mnogim kriterijumima.

Švajcarski list “Bazler Cajtung” objavio je intervju sa Džefom Koletom, direktorom turnira u Gštadu, koji je napao ideje PTPA, organizacije koju je osnovao Novak Đoković i Vasek Pospišil.

PTPA je organizacija koja se bori za prava tenisera, dok ATP ne podržava Novakove ideje, a isti je slučaj sa Koletom, koji je obrazložio zašto ne misli kao PTPA.

Problem je što svi žele da bude u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće – rekao Kolet.

Kolet se protivi izjavama čelnih ljudi PTPA (Novak Đoković i Vasek Pospišil) da teniseri “nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja”.

Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo hteli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali prijekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći – kaže Kolet.

Na pitanje da li je nova asocijacija (PTPA) potrebna, ima jasan odgovor.

– Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića – zaključio je direktor turnira u Gštadu.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZVEZDA NACILJALA POJAČANJE IZ NBA: Crveno beli žele bivšeg igrača Vizardsa i Klipersa!

IZAŠLE PROGNOZE ZA NBA DRAFT: Petrušev među poslednjima!