0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LJUBAV PREMA CRVENO-BELOJ BOJI USADIO MU JE JEDAN ČOVEK: Otkako je došao na ‘Marakanu’, Dragović prvi put progovorio o Partizanu!

Objavljeno: 20.07.21 u 15:22

Aleksandar Dragović prvi put govorio o Partizanu.

Iza nas je veoma buran prelazni rok u srpskom fudbalu, a definitivno transfer koji je obeležio ovo leto jeste dolazak Aleksandra Dragovića na Marakanu. Godinama unazad, ovo je definitivno najveća transfer bomba koju naš fudbal pamti.

U razgovoru za Mozzartsport, sjajni defanzivac je otkrio ko mu je ‘usadio’ ljubav prema Crvenoj zvezdi.

– Ja sam počeo da igram fudbal sa šest godina, i to u bečkoj Austriji. Veliki je to klub, iz velikog grada. Deda je odmah video da me jako zanima fudbal. I onda je sve to išlo polako. Jednog dana me je doveo u Beograd, na Marakanu. Gledao sam derbi protiv Partizana. Imao sam osam ili devet godina. Znam da je igrao Žigić i da Grobari nisu bili na stadionu. Nešto su se bili posvađali. Sve je to za mene bilo ’vauuu’. Znate, i u Austriji postoje vatreni navijači. Velika većina Beča navija za Rapid, kao Beograd za Zvezdu. Ja sam od onih ljudi koji ceni našeg večitog rivala. Partizan ima isto mnogo navijača, ali mislim da Zvezda ima više. Kažem, moraju oni da se cene, ali meni je bilo posebno fascinantno kako navijaju Delije. Deda me je naučio da volim Crvenu zvezdu – kaže Dragović.

On je istakao da mu je deda jednom u šali rekao da sada može da umre na miru, jer je dočekao da unuka vidi u crveno-belom dresu.

– Šalio se on tako. Daj Bože da živi još 100 godina. On je sada mnogo srećan, isto kao i ja. Malo je bio razočaran posle Vojvodine, pošto je meč završen bez golova, ali je zadovoljan što me gleda na Marakani. Ma nije bio baš nezadovoljan. Bio je mnogo ljut što nismo pobedili. Bio je ljut na mene posebno. Zbog onog šuta iz 90. minuta kada sam prebacio gol. Sad tražim stan blizu stadiona, da deda može peške na utakmicu – uz osmeh je ispričao novi fudbaler Crvene zvezde.

Poznato je da su čelnici FSS u prošlosti par puta pokušali da ga ‘prisvoje’.

– Slabo sam bio vezan za Srbiju. Ja volim Beč, tamo sam rođen, tamo ću živeti i posle fudbala. To je moj grad… U Srbiju sam dolazio samo na derbi. Jezik sam naučio zbog dede, mama slabo govori naš jezik. Tako da nije postojala šansa da zaigram za Srbiju. Uvek sam bio zadovoljan i srećan što igram za Austriju. Tamo sam prošao celu akademiju, oni su mi sve dali. Mada sam se ja pokazao na terenu, nisu me odabrali što sam lep i zgodan. Morao sam da se pokažem. Srbija jeste u mom srcu zbog dede, ali je Austrija – Austrija.

Dragović smatra da je jedan od njegovih najvećih kvaliteta dobar pas, pošto je ranije igrao na sredini terena.

Dobar pas. Do 18. godine sam igrao u sredini. Kada sam ušao u prvi tim Austrije, povredio se standardni štoper. Bio sam veći i snažniji od drugog centralnog defanzivca i trener me je stavio na štopera. Igrali smo protiv Rapida derbi i pobedili sa 2:0. Ostao sam štoper. Bio sam mlad, samo sam hteo da igram. Nisam hteo da kukam, da mi je rekao na gol, ja bih stao između stativa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter