0
Tenis

FOTO: Twitter

IVANIŠEVIĆ SE PRISETIO OLIMPIJSKIH IGARA U BARSELONI: „Osvojim dve medalje na OI, niko me ne sačeka u Splitu, a rat bukti“

Objavljeno: 20.07.21 u 23:49

Trener Novaka Đokovića komentarisao Olimpijske igre 1992. godine

Ivanišević se prisetio Olimpijskih igara 1992. godine u Barseloni koje su bile njegove prve igre. On je tada obradovao čitavu državu kada je osvojio dve medalje- jednu u singlu, a drugu u dublu.

Upravo je Splićanin imao tu privilegiju da prvi nosi zastavu svoje države na najvećem sportskom događaju, sa tek 20 godina.

-Za mene su u to vreme Olimpijske igre bile vrlo važne, tada je Hrvatska prvi put imala ućešće kao samostalna zemlje. Nosio sam zastavu svoje zemlje, koja je mnogo pretpela zbog rata, pa je bilo važno boriti se da doneseš medalju – počeo je Ivanišević.

Prisetio se i da nije imao adekvatan doček u Hrvatskoj zbog rata.

– Drugačiji je osećaj biti na postolju sa olimpijskim zlato. Za tenisere su uvek najvažniji Grend slemovi, ali Olimpijske igre su takođe posebne, sa mnogo više emocija i doživljaja se shvataju. To je za mene jedan od najponosnijih trenutaka u karijeri. Sećam se u povratku kući da sam sleteo u jedan sat posle ponoći i da me niko nije čekao. Bili smo u ratu, loše vreme u Hrvatskoj… Te dve medalje su privilegija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter