0
Košarka

FOTO: KSS - Nebojsa Parusic

SONJA VASIĆ: ‘Odlazimo sa titulom evropskog prvaka i imamo velike ambicije’

Objavljeno: 19.07.21 u 22:53

Košarkašice su krenule u Tokio!

Ekspedicija ženske košarkaške reprezentacije Srbije je krenula u Japan. Izabranice Marine Maljković učešće na Olimpijskim igrama započinju 26. jula. Aktuelni šampion Evrope prvi meč igra protiv Kanade, a u grupi su još Koreja i Španija.

Sonja Vasić se oporavila od COVID-19 virusa i biće lider ekipe tokom narednog takmičenju.

-Biće drugačije Igre nego u Riju, ali mi odlazimo sa titulom evropskog prvaka, tako da to govori da mi prvi imamo velike ambicije, kako god da drugi to vide. Mi uvek idemo da sa ponosom predstavljamo ovu zemlju i da damo sve od sebe i do sada je to obično donosilo dobre rezultate i nadamo se da će to biti tako i sada. Jeste bilo mnogo prepreka na putu posle Evropskog koje možda nismo očekivale, ali imam osećaj da smo mi ekipa koja kada nailazi na izazove ili na neke predrasude, ume tada još više da se skupi i da se izdigne iznad svega toga, tako da ja verujem u ovaj tim, u svaku od nas. Imamo tu prednost da stojimo jedna iza druge i nadam se da na kraju, ako ništa drugo, uvek možemo da izađemo izdignute glave i da će tako biti i sada – rekla je Sonja.

Zastavu Srbije na otvaranju OI nosiće Sonja Vasić i Filip Filipović.

-Za mene je ogromna čast prvo što sam deo olimpijske porodice, onda što bi me iko razmatrao za nošenje zastave. Među toliko predstavnika našeg ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno, ali mislim da je to ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti na pravi način. Za početak mi je značajno što sam deo ovog tima, što idem na Igre, kada prođeš neke stvari iz nekog drugog ugla vidiš sve to. Nadam se da će se zastava na otvaranju Igara vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja izneti to kako treba, kao što su i svi drugi pre nas – zaključila je fenomenalna košarkašica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter