0
Košarka

FOTO: FIBA

AMERIKANCI ULAZE U FORMU: Pala reprezentacija Španije! (VIDEO)

Objavljeno: 19.07.21 u 10:05

Tim Grega Popoviča ulazi u formu pred početak Olimpijskih igara.

Amerikanci važe za velike favorite i teško je zamisliti da neki tim može da ih zaustavi u nameri da odbrane olimpijsko zlato. Iako su loše startovali pripreme i doživeli poraz od selekcija Nigerije i Australije, sada je situacija već dosta bolja po favorite.

Prvo su savladali Argentinu, a nakon njih pala je i selekcija Španije koja važi za jednog od glavnih konkurenata Amerikancima.

Izabranici Grega Popoviča slavili su 83:76 i potvrdili da dižu formu pred start olimpijskog turnira.

Ipak, nije bilo lako protiv Španaca, koji su u drugom periodu imali i svojih maksimalnih +9, da bi sredinom treće četvrtine Amerikanci preokrenuli i došli do dvocifrene prednosti, koju su potom održavali do samog kraja. Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Demijen Lilard sa 19 poena. Novajlija u timu Keldon Džonson dodao je 15 poena, Kevin Durent 14, a Zek Levin 13 poena.

Kod Španije je najbolji bio Riki Rubio sa 23 poena, a dvocifreni su bili još samo Vili Ernangomes sa 11, odnosno Mark Gasol sa 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter