0
Domaći fudbal

FOTOL: FK Radnik Surdulica

‘IMAMO KVALITET, POZITIVAN REZULTAT ZA NAVIJAČE’: Bondžulić pred prvo kolo i duel sa Metalcem!

Objavljeno: 18.07.21 u 18:42

Radnik u okviru prvog kola prvenstva u ponedeljak dočekuje ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Nakon letnje pauze i uspešno odrađenih priprema u Surdulici i na Zlatiboru, tim Radnika prvo kolo odigrava na domaćem terenu i to uz otvorene kapije stadiona za svoje prijatelje, ljubitelje i svoje simpatizere.

Pred ovu utakmicu održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba Igor Bondžulić i kapiten ekipe Uroš Stojanović.

– Znamo svi da je prvo kolo uvek negde i najneizvesnije, jer sve ekipe polako sklapaju timove. Pripreme su odrađene, ali uvek je pitanje kako će to na nekoj zvaničnoj utakmici prvi put i da izgleda. Metalac je jako dobar protivnik. Jako neugodna ekipa, naročito na gostujućim terenima, imaju dosta organizovan ulazak u igru, dosta su disiplinovani u fazama kako odbrane tako i napada. Takmičarska su ekipa i već godinu dana su na okupu sa istim trenerom, što je svakako prednost u srpskom fudbalu i mislim da će svima biti neugodan protivnik. Radnik je u prošloj sezoni iz dve utakmice sa Metalcem uzeo samo bod, dakle jedna od retkih ekipa koja je imala pozitivan skor u odnosu sa Radnikom, tako da imamo obavezu više da pokušamo da taj skor u odnosu na prošlu sezonu ispravimo. Mi smo se tokom priprema bavili našom sopstvenom igrom, nismo se puno prilagođavali protivnicima na prijateljskim utakmicama, ali se nadam da smo obratili pažnju na sve što radi Metalac i predočili igračima. Mislim da svakako imamo kvalitet i svakako imamo šta da tražimo u ovoj prvoj utakmici. Na to nas obavezuje i prošlogodišnji plasman, obavezuje nas i domaći teren. Pokušaćemo da iskoristimo i povratak publike na stadion pa ćemo probati da zabeležimo pozitivan rezultat, kaže šef stručnog štaba Radnika, Igor Bondžulić.

Kapiten ekipe, Uroš Stojanović, veruje u svoje saigrače, nada se ispunjenim tribinama i očekuje pozitivan ishod meča prvog kola:

– Ekipa željno iščekuje početak prvenstva. Imali smo duge pripreme i smatram da su bile prave i dosta teške, kakve uostalom i treba da budu. Prihvatili smo šefove zamisli za vreme priprema i kroz kontrolne utakmice. Mislim da smo spremni za prvenstvo i evo sada za prvu utakmicu. Ekipa je dosta mlada, željna dokazivanja. Momci su željni da dokažu da vrede, da dokažu da imaju kvalitet. Raduje nas povratak publike na stadion. Surdulica jeste grad sporta i domaćinski grad i verujem da bi imali i bolje rezultate u prošloj sezoni da su oni bili prisutni na tribinama. Upravo sada ih pozivamo da dođu u što većem broju, smatram da će nam pomoći da i rezultat bude bolji.

Utakmica Radnik – Metalac igra se u ponedeljak od 18:55.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter