0
Auto Moto

FOTO: Twitter screenhsot

FERŠTAPEN OGORČEN: „Hamilton slavi pobedu dok ja ležim u bolnici“!

Objavljeno: 18.07.21 u 22:35

Vozač Red Bula nezadovoljan vožnjom Hamiltona.

Maks Ferstapen je doživeo povredu nakon što  je Luis Hamilton pokušao da ga pretkne u trci za prvo mesto, ali ga je tom prilikom zakačio. Vozač Red Bula je tom prilikom izgubio kontrolu i velikom brzinom se zakucao u zaštitnu ogradu.

Trka je odmah prekinuta, a Hamilton je kažnjen sa 10 sekundi, ali je i uprkos njoj pobedio.

„Drago mi je da sam u redu. Veoma sam razočaran što sam ovako izbačen iz trke. Kazna koja je izrečena nam ne pomaže i nije pravedna posle opasnog poteza koji je Luis izveo na stazi. To što sam još u bolnici gledao slavlje je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje“, napisao je Ferstapen.

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner takođe je kritikovao je vozača Mercedesa Luisa Hamiltona zbog incidenta sa Maksom Ferstapenom, rekavši da je sedmostruki svetski šampion danas na Silverstonu vozio opasno i ostvario pirovu pobedu.

„Ne bi trebalo da bude ovako. Maks je udario u zaštitni zid silom od 51G. Luis Hamilton je svetski šampion i ne bi trebalo da pravi takve manevre. To je neprihvatljivo. Hvala nebesima da je najbolji rezultat danas to što nije povredjen. On je u bolnici na pregledima, zbog incidenta od 51G i nadam se da je Luis zadovoljan sobom“, rekao je Horner za Skaj Sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter