FOTO: FK Crvena zvezda
in ,

BITNA VEST ZA ZVEZDU, IZGRAĐENA JE NAJMODERNIJA TERETANA: Najbolji mogući uslovi za fizičku pripremu su tu!

Jedna od najbitnijih stvari za fizičku spremu.

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavlja da radi na unapređenju uslova za rad prvog tima koji već nekoliko godina u nazad ostvaruje rezultate koji odgovaraju evropskoj eliti fudbala. Ovog puta klub je igračima obezbedio najsavremeniji Mediko blok čija je izgradnja završena, dok je najmodernija teretana već stavljena u funkciju.

Stambena zgrada izgrađena na 1200 kvadratnih metara omogućiće fudbalerima Crvene zvezde da se u najboljim mogućim uslovima oporavljaju i rade na fizičkoj pripremi. Ovim je Zvezda potvrdila da radi na unapređenju svih segmenata kluba i da svake godine raste, a sve sa ciljem da obezbedi igračima ono što im je neophodno kako bi uslovi za rad bili u skladu sa povećanim zahtevima igranja u Evropi.

FOTO: FK Crvena zvezda

Prvi put u istoriji Zvezda se može pohvaliti teretanom koja se prostire na približno 300 kvadratnih metara i nalazi u gornjem delu zgrade, a koja je već stavljena u funkciju. Donji deo stambene zgrade koji još uvek nije u potpunosti završen je mesto na kome će se nalaziti bazeni, prostorije za oporavak i medicinske tretmane. Po završetku radova u donjem delu zgrade koji će biti završeni za otprilike 45 dana crveno-beli će i svečano otvoriti Mediko blok kojim se ponosi.

Veliko zadovoljstvo zbog ovog infrastrukturnog poduhvata Zvezde koji omogućava bolje uslove za rad prvotimaca kada su u pitanju snaga, kondicija i oporavak istakao je kondicioni trener Federiko Panonćini.

Jako sam zadovoljan novom teretanom. S obzirom na to da u mom principu rada zahtevam dosta vežbanja snage, dosta napornih treninga pre svega u procesima prevencije i oporavka od povreda. Zato je ovakav prostor izuzetno značajan kako bih mogao program da sprovedem na pravi način. jer Teretana koju sada imamo je odlična, puno otvorenog prostora koji dozvoljava da radimo sa celim timom u isto vreme. Naravno da ćemo ih deliti u grupe, ali važno je da budu zajedno na oku stručnom štabu kada radimo na snazi, što nam je u ovom prostoru omogućeno i to je jako dobro, istako je Federiko Panonćini.

Govorio je kondicioni trener crveno-belih i na kojim način je teretana uređena.

Pre svega ovakav teretana je dobro osvetljena prirodnim svetlom, moderna i sa puno prozora što će omogućiti igračima da im bude prijatno da dolaze ovde i pre i posle treninga. Prostor je vrlo komforan, a to je jako važno jer je to dodatna motivacija za rad, jer gde volite da provodite vreme lakše i radite.

Osvrnuo se Panonćini i na najbitnije sprave koje se u Zvezdinoj novoj teretani mogu pronaći.

Odlučili smo se da zonu za kardio opremimo biciklima i stvarima koje su u konceptu kružnih ponavljanja za aerobik. Oporavak dan nakon utakmice nam je jedan od prioriteta, postavili smo deset bicikala u ovom važnom delu teretane, takođe imamamo i mašine za oporavak, šipke, tegove i postolja za dodatne kilaže uz proizvode koji su patentirani za funkcionalne treninge kako bismo radili na snazi kroz aktivan pokret, a ne kao bodibilederi sa izotoničnim principima vežbanja. Postavljene su i trake za sprintanje pod opterećenjem, a tu su i sprave za aktivaciju muskulature neposredno pre početka svakog treninga, manje ili više to je ono što nam je potrebno u ovom trening centru.

FOTO: FK Crvena zvezda

Istakao je Panonćini da će teretana znatno doprineti radu, kao i da će igračima Crvene zvezde omogućiti da bez ikakvih poteškoća odrađuju funkcionalne treninge.

Očekujem da ćemo raditi sve bolje i bolje, da ćemo napredovati, to je moj osnovni cilj, dajemo sve od sebe da to i ostvarimo. Imamo deset bikicala, dve koncept mašine za veslanje, četiri univerzalna gladijatora sa tegovima, takođe imamo i pet mašina koje nam pomažu prilikom oporavka, dva sanduka sa dodatnim alatima i spravama koje su nam neophodne, za ono što nama treba i više nego dovoljno kako bismo imali pravi funkcionalni trening, istakao je Federiko Panonćini.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

IMAO JE BITNU ULOGU U POBEDI NAD PROLETEROM: Pantić ističe da je prioritet Evropa!

JOJIĆ NAKON DEMOLIRANJA PROLETERA: Vezista crno-belih o Rikardu i Pantiću, a potom je otkrio koliko mu znači podrška navijača!