3
Domaći fudbal

FOTO: FSS

ŽUČNA RASPRAVA NA SEDNICI FSS: Oko jedne stvari je nastao haos, Tončev jedini rekao ‘NE’!

Objavljeno: 16.07.21 u 11:17

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održana je sednica Odbora za hitna pitanja kojom je predsedavao zamenik predsednika ove organizacije Nenad Bjeković.

Centralna tačka bila je donošenje Nacrta Statuta FSS koji od sutra ide na javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Što se tiče ‘javne rasprave’ sada je nešto drugačije, pošto u doba Slaviše Kokeze ovaj pojam nije imao nikakv značaj. Usvojene su liste delegata za Super i Prvu ligu FSS, kao i za lige mlađih kategorija, ženski fudbal i futsal.

Uoči i na samoj sednici najoperativnijeg i najužeg organa FSS vodila se žučna rasprava. Predložen Nacrt statuta nije odgovarao Novici Tončevu, koji je imao najviše primedbi. Predsedniku istočnog fudbalskog regiona nije bio po volji član o anuliranju političara, angažovanih čak u poslednje tri godine, iz najpopularnijeg sporta. On misli da je novim predlogom omogućen direktan obračun sa pojedinim ljudima iz FSS, uoči predstojećih izbornih radnji, Tončev na sednici u Beogradu nije imao pardona. On se sa ovim predlogom ne slaže tako da je glasao protiv.

Ipak, rešenje je nekako pronađeno. Naime, sporna stavka biće predmet javne rasprave i u zavisnosti od glasa javnosti, ili mišljenja sa „vrha“, naći će se pred delegatima skupštinskog zasedanja, krajem avgusta.

Još jedan statutarni član biće podložan sudu javnosti, odnosno ukidanje sporne starosne granice kada se bude birao novi predsednik FSS. Konačna formulacija zavisiće, takođe, od većinskog stava fudbalske Srbije.

Ostalih 12 tačaka dnevog reda, apsolvirane su već veće rasprave, uz prethodnu pripremu. Nova sezona Superlige Srbije kreće u petak, a od prvog kola sudije će imati pomoć VAR tehnologije. Članovi Odbora za hitna pitanja FSS, usvojili su liste delegata Super i Prve lige, futsala i mlađih kategorija za narednu sezonu, Propozicije takmičenja u Srpskoj ligi, odluku o apliciranju za UEFA projekat, vezan za saniranje posledica izazvanih poplavama…

0
0

3 Komentara

  1. Ne samo u fudbalu. Ja bih zabranio da bilo koji politicar moze biti clan bilo kojeg sportskog saveza, clan uprave kluba ili bilo koja funkcija u klubu. Tek kad se odstrane svi politicari, sport ce se razvijati.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter