0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Chelsea

RASIZAM GA ‘TERA’ IZ ENGLESKE: Talentovani fudbaler Čelsija Englesku menja Ganom!

Objavljeno: 15.07.21 u 10:37

Rasizam nastavlja da ‘uništava’ fudbal!

Engleska reprezentacija je poražena u finalu Evropskog prvenstva od Italije i to pred svojim navijačima na Vembliju. Penale za ‘Gordi Albione‘ su promašili Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka, igrom slučaja trojica tamnoputih igrača. Nakon utakmice oni su se našli na meti brojnih rasističkih uvreda, koje nisu bile ni malo prijatne.

Reakcija je bilo mnogo, u zaštitu trojice reprezentativaca su stale kako klupske, tako i reprezentativne kolege. Ipak, talentovani Kalum Hadson-Odoi je otišao korak dalje. Prema saznanjima engleskih medija, on je potpuno frustriran ponašanjem Engleskih navijača i više nema želju da nastupa za tu reprezentaciju. On ima tri nastupa u nacionalnom dresu, ali i dalje postoji opcija da nastupi za svoju zemlju iz koje potiče – Ganu. Navodno će se to uskoro i desiti, jer ne želi da prolazi kroz ono, kroz šta prolaze Sančo, Rašford i Saka.

Ako se odluči na takav potez, moraće da čeka još godinu dana, jer je neophodno da prođe tri godine, kako bi promenio dres nacionalne selekcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter