0
Odbojka

FOTO: OKS

‘PREVIŠE SMO UZBUĐENI’: Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala u Japan na pripremni kamp pred Olimpijske igre!

Objavljeno: 15.07.21 u 14:29

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan letom preko Frankfurta, u grad Hofu, u kojem će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara na kojima će braniti srebro osvojeno u Riju 2016. godine.

Naše odbojkašice u Tokio putuju i kao aktuelne evropske i svetske šampionke.

U avionu koji je danas u 13.55 časova poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 14 igračica koje će konkurisati za sastav reprezentacije koji će nastupati na Olimpijskim igrama.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor Zoran Terzić istakao je da će ekipa u Hofuu imati sjajne uslove za obavljanje poslednjih priprema za nastup na Igrama.

– U Hofuu ćemo imati sve uslove da se dobro spremimo. Ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujemo da će i ovoga puta, kao i 2018. godine to biti uspešan pripremni kamp. Bićemo tamo 5 dana što je dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u Igri kako bi spremni dočekali Igre. U Tokio idemo kao olimpijski vicešampioni i aktuelni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe, i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ono što je bitno, jeste da su igračice spremne da daju svoj maksimum – istakao je selektor pred put.

FOTO: OKS

Kapiten naše reprezentacije Maja Ognjenović je rekla da će naše odbojkašice dati sve od sebe da ponove, ili čak i nadmaše rezultat koji je ostvaren u Riju pre pet godina.

– Uzbuđeni smo zbog toga što konačno krećemo u Japan. Imali smo duge i ozbiljne pripreme, kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da ništa predviđamo, ali smo svesni da imamo pozitivan pritisak, koji i sada osećamo i nadamo se da ćemo od utakmice do utakmice uspeti da budemo sve bolji i bolji – rekla je Maja Ognjenović.

FOTO: OKS

Najbolja igračica proteklog Svetskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila naslov prvaka, Tijana Bošković, istakla je da veruje u kvalitet naše reprezentacije.

– Ja sam jako srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo opet biti deo Olimpijskog tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Ja verujem u naš kvalitet i u sve ono što smo radili proteklih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama.

FOTO: OKS
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter