0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

ON SE NE PLAŠI ZVEZDE: Slavoljub Đorđević pred meč sa srpskim šampionom – ‘Samo hrabro i disciplinovano’

Objavljeno: 15.07.21 u 13:50

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević optimista je pred start nove sezone i pred gostovanje Crvenoj zvezdi u prvom kolu Super lige Srbije.

„Stara dama“ novu sezonu otvara u petak od 20 časova na stadionu „Rajko Mitić“, a Đorđević očekuje još jednu čvrstu, disciplinovanu i borbenu igru svoje ekipe.

– Optimizam gradimo na tome što smo mogli da vidimo u pripremnom periodu. Momci od prvog dana treniraju jako dobro, pozitivni su, vlada dobra atmosfera. Tim je renoviran, potrebno je malo i strpljenja, pošto smo napravili balans između iskusnijih i mlađih igrača. Osim utakmice protiv Maribora u kojoj sam morao da promešam sastav, bili smo maksimalno disciplinovani i zato ne vidim razlog da i u prvom kolu protiv Crvene zvezde ne odigramo najbolje što umemo. Imamo privilegiju da igramo u prvom kolu na „Marakani“ gde će biti dosta publike, koja se vraća na stadion. Očekujem da momci izađu hrabro kao što smo igrali i do sada – rekao je Đorđević.

On je istakao da sezona počinje u petak, ali da je njegov tim još u pripremnom periodu igrao prave, takmičarske mečeve.

– Ceo naš pripremni period baziran je na jakim utakmicama. I u prvenstvu nas čeka težak raspored i zbog toga smo i birali takve rivale u Sloveniji. Samo na takvim utakmicama može da se vidi kvalitet ekipe. Mogli smo da zakažemo i laganije utakmice, gde neke mane mogu i da se sakriju, ali naše pripremne utakmice su bile prave takmičarske, pa su takvi bili i rezultati 0:0, 1:0, 2:0. Što se tiče utakmice sa Makabijem, tu smo morali da igramo malo više disciplinovano i tvrdo i na kontranapade i verujem da bismo bili opasniji da možemo da računamo na Miću Vukadinovića. Taj meč je neki naš model u tim jačim utakmicama i ne znam da li ćemo uspeti da ga sprovedemo u Beogradu, ali garantujem da ćemo se potruditi – istakao je Đorđević.

Trener Voše je podvukao da su ambicije za novu sezonu u skladu sa veličinom kluba.

Vojvodina je veliki klub i njeni ciljevi su uvek najveći. Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i Kup, ali ne znam da li ćemo uspeti u tome. Znam da ćemo raditi i da ćemo se boriti. Po karakteru sam uvek optimista i to hoću da prenesem i na igrače. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih 10 godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće jako teško, čak je i tradicija na njihovoj strani. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu – kaže Đorđević.

On je zadovoljan novim igračima koji su stigli ovog leta, ali veruje da će do kraja prelaznog roka klub dodatno pojačati konkurenciju na nekim pozicijama.

– Stevanović i Busnić su došli na početku, a potom su tokom priprema u Sloveniji stigli i Bastajić i Cucin. Politika kluba je sada malo drugačija i želimo da dovodimo samo prava pojačanja, a ne da nagomilavamo igrače. Imamo još neke ideje, potrebna su nam još dva, tri igrača, direktor kluba radi na tome i ja sam ubeđen da ćemo i u narednom periodu i to rešiti – rekao je Đorđević.

Što se tiče igračkog kadra i sastava za meč u Beogradu, još uvek nije doneta konačna odluka, jer ima lakše povređenih igrača.

– Imali smo opet malih pehova, pa ćemo konačnu odluku o sastavu doneti danas posle treninga. Kovačević je osetio bol u mišiću, ali dobro se oseća. Topić se takođe požalio na zadnju ložu, tako da ćemo morati da sačekamo i da vidimo danas kakva je situacija – zaključio je Slavoljub Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter