0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Budućnost doživela debakl kakav se ne pamti, Borac hrabro do produžetaka – ali više nije mogao!

Objavljeno: 13.07.21 u 23:00

Podgorička Budućnost doživela je debakl, pošto je u Podgorici poražena od Helsinkija 4:0 u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Finske u ovom dvomeču slavio ukupnim rezultatom 7:1, a Budućnost takmičenje u Evropi nastavlja u Ligi konferencija, gde joj je rival u drugom kolu Toršavn.

Crnogorski šampion pretrpeo je najubedljiviji poraz u istorji kluba, a ‘plavi’ su rano primili gol, Riski je bio strelac, delovalo je da je situacija sporna zbog ofsajda, međutim, sudija je pokazao na centar.

Do kraja prvog dela gosti su još dva puta zatresli mrežu. U 35. minutu Saksela je ubacio loptu u šesnaesterac, a Adžić je odbio za Valenčića, koji trese mrežu. Pet minuta nakon drugog, gosti su postigli i treći pogodak, a Žairo je bio strelac. Konačan rezultat postavljen je u 49. minutu. Bila je to najljepša akcija, a krunisao je Riski, koji je postigao drugi gol na meču.

Sa druge strane, Borac iz Banjaluke je bio prva žrtva novog UEFA pravila, jer je imao gol u gostima. Naime, prva utakmica u Rumuniji okončana je pobedom Kluža od 3:1, dok je za 90 minuta Borac imao 2:0, ali… Novo pravilo je uvelo utakmicu u produžetke, a tamo se bolje snašao rumunski tim, koji je tako Borac ostavio bez istorijskog uspeha. Što se samog meča time, domaći sastav je s dva brza gola stigao do prednosti, pošto su strelci bili Vranješ u 60. i četiri minuta kasnije Moraitis. Čovek odluke bio je, Čipčiju, koji je bio strelac u 117. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter