0
Košarka

FOTO: Tviter/Screenshot

‘JA DELIMIČNO RAZUMEM JOKIĆA’: Rebrača otvoreno o srpskom asu i neuspehu reprezentacije – poslao je mnogo jaku poruku!

Objavljeno: 13.07.21 u 17:30

Proslavljeni košarkaš govorio o krahu ‘orlova’.

Živa legenda srpske košarke Željko Rebrača govorio je o neuspehu košarkaške reprezentacije Srbije koja nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre, a potom se dotakao i Nikole Jokića koji je odbio da ovog leta obuče dres nacionalnog tima.

U javljanju za Jutro na TV Prva, Rebrača je stao u odbranu srpkog asa i poručio da ne bi smeo da bude kritikovan.

– Postoji žal što nije igrao. Kao bivši igrač delimično ga razumem. Prethodnu sezonu je celu odigrao sa samo mesec i po dana pauze, bio u ‘bablu’. Odigrao je 72 utakmice u regularnom delu, plus plej-of, s te strane ga razumem zbog zasićenosti i svega – počeo je Rebrača.

On je dodao da Jokić najbolje zna kako se oseća.

– Da nije odigrao za Srbiju na MVP nivou onda bismo kivni na njega (na kvalifikacionom turniru prim. aut). To je mač sa dve oštrice. Igraće za Srbiju narednih 10 godina i moramo da ga podržimo. Ne treba drvlje i kamenje.

Rebrača je prokomentarisao i šokantan poraz od Italijana u finalu kvalifikacionog turnira za OI.

– I dalje smo zemlja košarke, ne možemo da aludiramo na drugp samo zbog jednog poraza. Oni su sastavni deo sporta. Jesmo mala zemlja, ali iz godine u godinu pokazujemo da imamo sve više igrača. Samo moramo da radimo na pravi i ispravan način.

Na meti kritičara je i selektor Igor Kokoškov.

– Svi možemo da pametujemo. Znali smo da je Kokoškov vrhunski trener, napravio je uspeh sa Slovenijom, bio prvi strani trener u NBA. Ima tu više razloga, godinu i po dana sa koronavirusom, bez Jokića i Bogdnaovića, malo je bilo vremena za uspostavljanje sistema. Loše smo odigrali, ima tu i do igrača, ne samo trenera. Loše smo igrali odbranu, a na sve to je Italija bila vrhunska. Moramo da se spremimo za sledeće Evropsko prvenstvo, idemo dalje – zaključio je Rebrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter