0
Fudbal

Foto: Twitter screenshot

SVI PRIČAJU O KJELINIJEVOM ŠAMPIONSKOM GOVORU: Trofej na EP posvetio preminulom saigraču, a pomenuo i Đokovićevo finale!

Objavljeno: 12.07.21 u 19:26

Reprezentacija Italije se vratila iz Londona i sa sobom donela pehar namenjen najboljoj selekciji na ‘starom kontinentu’.

Izabranici Roberta Manćinija su u velikom finalu posle boljeg izvođenja penala pobedili Englesku, a po dolasku u Rim upriličen im je svečani prijem.

Predsednik Italije Serđo Matarela česitao je fudbalerima i posebno se zahvalio golmanu Donarumi.

– Vaša odbrana penala usrećila je milione ljudi širom sveta, a ne samo u Italiji, poručio mu je Matarela.

Inspirisan za govor bio je kapiten Đorđo Kjelini, koji je titulu posevetio tragično nastradalom italijanskom fudbaleru.

– Želeo bih da posvetim trofej Davideu Astoriju, zauvek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađim igračima koji su za njega samo čuli. Ova ekipa, i u teškim trenucima, nikad srce nije gubila, sve vreme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizovali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigali šireći najveću vrednost, zvanu prijateljstvo, istakao je Kjelini.

Kapiten Azura se obratio i teniseru Mateu Beretiniju, koji je poražen juče u finalu Vimbldona od Novabka Đokovića.

– Pozdravljamo i našeg Matea, smatramo ga članom ove reprezentacije i mogu samo da mu kažem da nikad ne prestane da sanja, jer ćemo uz njega biti mi i cela Italija. Trofej osvojen u Londonu je i za njega, dodao je Kjelini.

Selektor Roberto Manćini bio je nešto kraći u obraćanju predsedniku.

– Trofej posvećujemo svim Italijanima, konačno mogu da se raduju sa nama, poručio je Manćini. Selektor Italije je dodao i da razume potez pojedinih igrača Engleske, koji su odlučili da skinu srebrne medalje nakon dodele.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter