0
Košarka

Foto: FIBA Basketball (www.fiba.basketball)

‘ORLOVI’ NE TREBA DA BRINU ZA BUDUĆNOST: Mladi biser u idealnoj petorci Svetskog prvenstva, sjajnim partijama je zadivio mnoge!

Objavljeno: 12.07.21 u 13:48

Potpuno zasluženo.

Nikola Jović je sjajno predvodio ‘orlove’ kroz čitavo Svetsko prvenstvo, ali nažalost nije uspo da našoj zemlji obezbedi medalju. Bez obzira na to, mladom košarkašu treba skinuti kapu na svemu što je uradio.

Sjajni košarkaš iza sebe ima fantastičnu sezonu, pošto je sa Megom osvojio sve što se moglo osvojiti u mlađim kategorijama. Uspeo je čak i da debituje za seniorksi tim.

Kao kruna na sjajnu sezonu, FIBA mu je odala priznanje tako što ga je uvrstila u idealnu petorku Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina. Mladi košarkaši SAD, uzrasta do 19 godina, osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Letoniji, pošto su u finalu savladali selekciju Francuske 83:81.

Jović je imao indeks korisnosti od 20,7 poena kroz turnir, bio je treći strelac turnira sa 18,1 poenom po susretu i ispred njega su u po korisnosti bili samo Zek Edi iz Kanade i Đun Seok-Jeo iz Južne Koreje.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter