0
ATP

FOTO: Youtube/printscreen

IZ NJEGOVIH USTA U BOŽJE UŠI: Obradović je siguran da se Novak ovde neće zaustaviti – ‘Stići će on do 30 gren slem titula’

Objavljeno: 12.07.21 u 15:50

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije veruje da Novak može još mnogo toga da uradi.

Bogdan Bogdanović je bio gost jutarnjeg programa TV Prva, on je iz Šangaja govorio o poslednjem uspehu najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića. Nekašanji selektor je otkrio kako je on doživo jučerašnji meč.

– Ne znam, meni nije bilo tako tenzično, verovatno sam se navikao sve ove godine u profesionalnom tenisu, tako da mi je sve to normalno. U svakom slučaju, Novak je sjajno odigrao čitav turnir, sve čestitke. Ponovo nas je obradovao, učinio ponosnim. I naravno, doneo je još jednu veliku titulu za Srbiju.

Obradović je ubeđen da se Novak neće ovde zaustaviti.

– Novak Đoković će sasvim sigurno po meni završiti taj ključni deo karijere u kontitnuitetu sa sigurno 25 grend slem titula, a onda će malo da uspori i osvoji ih još pet, što znači da će doći do 30! Ima zdravo telo, zdrav um, ogroman motiv, on će po meni sasvim sigurno stići do 30 titula. Nisam siguran, ja to znam, apsolutno. Moram da podsetim da je on ove godine osvojio već tri, zašto ne može još pet u narednih deset godina.

Na pitanje po čemu se najbolji svetski teniser razlikuje od drugih, rekao je da je to višeslojna stvar, ali da su koreni u juniorskim danima.

– On ima sve ono što ga je izgradilo da bude ovako superioran. Prvo, njegova sjajna juniorska karijera, on je radio sve korake koje je trebalo da uradi. Ja sam se uključio u rad sa njim kada je imao 13 godina. Tad je već imao poprilično dobar predjuniorski rezultat od 10. do 13. godine, bio je prvak države u tim kategorijama i već je počinjao da igra te međunarodne juniorske turnire. Tada smo stupili mi, da kažem taj tim ljudi koji ga je pratio, sve do njegovih profesionalnih voda i mnogo godina kasnije. Ima 11 godina od tog Dejvis kupa, hoću da kažem da sam od njegove 13. godine radio sa njim aktivno, ali moram da pomenem čoveka koji je imao ogroman doprinos njegovoj fizičkoj pripremi, zaštiti od povreda, a to je Zoran Grbović, kondicioni trener i njegov brat Miljan, uradili su fenomenalan posao. Uz podršku Novakove porodice, oca Srđana koji je bio sjajan, da je organizovao sve nas ljude, pa uz majku Dijanu koja je znala ljude sa DIF-a, jer je tamo i studirala. Jednostavno su uspeli da dođu do pravih ljudi, nas koji smo Novaka usmerili na pravi način, zaštitili ga od raznoraznih negativnih uticaja koji mogu da pogode mladog igrača – poručio je Bogdan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter