1
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

ENGLESKI FUDBALERI SE NAŠLI NA METI RASISTIČKIH UVREDA: Navijači besni na fudbalere koji su promašili penal!

Objavljeno: 12.07.21 u 10:22

Mladi fudbaleri Engleske koji su bili neprecizni u penal seriji na udaru rasističkih uvreda!

Navijači Engleske su prilično kivni na Markusa Rašforda, Džejdona Sanča i Bukaja Saku koji nisu uspeli da savladaju Đanluiđija Donarumu u penal seriji.

Prvo su neuspešni bili Rašford i Sančo, koji su ušli sa klupe u poslednjem minutu produžetka, dok je tačku na sve nade Engleza da će osvojiti Evropsko prvenstvo stavio 19-godišnji igrač Arsenala Saka.

Oni su se na društvenim mrežama našli na udaru svojih zemljaka, koji su pre svega ispoljili svoja rasistička osećanja.

Engleski tim zaslužuje da se smatra herojima, a ne da ih zlosvavljaju na rasnom nivou na društvenim mrežama. Oni odgovorni za zlostavljanje treba da se stide sebe„, reagovao je i premijer Velike Britanij Boris Džonson.

„Oni su nas učinili ponosnim, a vidi šta su dobili“, jedan je od stavova razočaranih Engleza.

Rasističke napada na fudbalere odmah je osudio i Fudbalski savez Engleske (FA), a londonska policija je pokrenula istragu uz stav da „to neće tolerisati“.

Engleski sport već godinama ima problema sa rasističkim zlostavljanjem na društvenim mrežama, pa su u aprilu sportisti, klubovi i organiacije sproveli četvorodnevni bojkot društvenih mreža.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter