0
Fudbal

FOTO: Screenshot

KOPA AMERIKA: Argentina je šampion, Mesi konačno osvojio trofej sa reprezentacijom!

Objavljeno: 11.07.21 u 09:20

Fudbalska reprezentacija Argentine postala je šampion Južne Amerike, prvi put posle 1993. godine!

Gaučosi su u velikom finalu Kopa Amerika pobedili ljutog rivala, selekciju Brazila i to na njenoj ‘Marakani’, rezultatom 1:0, a čovek odluke bio je Anhel di Marija.

Jedini gol na meču postigao jeigrač Pari Sen Žermena u 22. minutu utakmice, kada je Rodrigo de Paul poslao odličan pas i prevario Brazilce. Loptu je pokupio Di Marija, istrčao direktno na Edersona i u situaciji jeda na jedan ga lobovao za vođstvo i ispostavilo se konačan rezultat.

‘Marakana’ je proključala u 52. minutu, kada je Rišarlison zatresao mrežu Argentine, ali je gol poništen zbog minimalnog ofsajda u kojem se našao fudbaler Evertona. Brazil je pritiskao sve više i više kako je vreme odmicalo i tražio je gol dovoljan za produžetke, ali je Emilijano Martinez briljirao na golu Argentine i zatvorio sve puteve ka mreži. Priliku da stavi tačku na utakmicu imao je Mesi u poslednjim minutima, ali se spetljao pred golom protivnika.

Ipak, igrač Barselone je konačno, posle 16 godina od debija za reprezentaciju uzeo trofej, posle tri izgubljena finala.

(VIDEO:YouTube/Optus Sport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter