0
Ostali sportovi

FOTO: SPORTSKE IGRE MLADIH

JORGAČEVIĆ ISPRATIO FUDBALERE U SPLIT: Spektakl u Šapcu na Državnom finalu Igara u malom fudbalu! (FOTO)

Objavljeno: 11.07.21 u 13:34

Spektakularna završnica takmičenja u malom fudbalu osme sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije održana je u Sportskom centru “Feniks Arena” u Šapcu, a domaćin mališanima bio je nekadašnji reprezentativni golman Bojan Jorgačević.

Najbolji dečaci i devojčice iz cele Srbije stigli su na završni turnir Coca Cola kupa, sa željom da trijumfuju i obezbede plasman na Međunarodno finalu Sportskih igara mladih u Splitu. U konkurenciji devojčica slavila je Loznica, koja je u finalu savladala Zemun 3:2, dok je u finalu kod dečaka bilo izuzetno ubudljivo i dramatično, pošto je Šid savladao Požeravac posle duge serije penala 10:9, nakon što je prethodno meč završen bez pobednika 1:1.

FOTO: SPORTSKE IGRE MLADIH

– Bilo nam je veliko zadovoljstvo što smo bili domaćini završnice fudbala i želim da se Sportskim igrama mladih zahvalim na svemu što ste uradili minule sezone. BIlo je poteškoća zbog korone, ali uspeli smo i daće Bog da bude što više vakcinisanih i da sledeće godine dočekamo još više dece iz cele Srbije – izjavio je Bojan Jorgačević, koji je veliko golmansko ime stekao u Bugarskoj i Belgiji.

On je pozvao sve mlade da se prijavljuju za ovakva takmičenja, jer se kroz sport druže i postaju dobri ljudi.

FOTO: SPORTSKE IGRE MLADIH

– Ovo je jedinstven projekat, sve je besplatno za učesnike i nadam se da će jednog dana neko od njih postati reprezentativac i predstavljati našu zemlju na velikim takmičenjima. Pobednici ove sezone idu u Split, da se takmiče i druže sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH i da nam daju primer kako mi da se ophodimo jedni prema drugim – istakao je Jorgačević, čije su tri ćerke uživale tokom takmičenja I iskoristile priliku da upoznaju maskotu Viktora i slikaju se sa njim za uspomenu.

Veliku pomoć u organizaciji završnog turnira Coca-Cola kupa Igrama je pružio grad Šabac, koji je obezbedio smeštaj i hranu za sve učesnike, a finale je uživo posmatarao Rista Ristić, šef kabineta gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića. Medalje najboljima uz Bojana Jorgačevića delili su regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, a potom je usledio vatromet, koji je razgalio lica mališana, uz pobedničku pesme posvećene svojim gradovima.

FOTO: SPORTSKE IGRE MLADIH

Sezona Sportskih igara mladih, koju podržava predsednik Aleksandar Vučić i mnogi prijatelji i sponzori u Srbiji se završava u ponedeljak uveče, na plaži u Sremskoj Mitrovici, kada će se održati Državno finale u odbojci na pesku,a potom sledi međunarodno finale u Splitu, od 16. do 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter