0
ATP

FOTO: Instagram/Screenshot/djokernole

VIMBLDON: Novak posle velike borbe otišao u finale!

Objavljeno: 09.07.21 u 20:43

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona!

On je u polufinalu pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:0 (7:6 (3), 7:5 i 7:5), za 163 na Centralnom terenu.

Novak nije blistao protiv 12. tenisera sveta, bio je ispod svog nivoa, ali to i nije bitno, pošto je uspeo da se plasira u svoje sedmo finale leondonskog grend slema i dođe na korak do 20. titule kojom bi se izjednačio s Nadalom i Federerom.

Do svoje 78. vimbldonske pobede, Novak je tošao teškom borbom, pošto mu je Kanađanin oduzeo servis već u četvrtom gemu, a onda je igrao s mnogo samopouzdanja. Dugo je Đoković čekao da uopšte dođe do prilike da vrati brejk, a kada se ona stvorila u 10. gemu, Novak koristi treću brejk loptu. Nakon toga su obojica osvojila po gem, a u taj brejku se bolje snašao Novak, koji je poveo s 1:0 u setovima.

Ni u nastavku nije išlo glatko, a usledila su dva identična seta. Šapovalov je imao brejk prilike u drugom, koje nije korisito, a Novak ovaj deo meča ‘lomi’ u 11. gemu, posle greške protivnika dolazi do brejka, koji je bio krucijalan za osvajanje ovog seta. Slično jebilo i u poslednjem setu, kada je ponovo ključan gem bio 11. u kom je Novak napratio brejk, a onda i slavio.

U nedelju od 15 časova u velikom finalu, 30. grend slem, protivnik će mu biti Italijan Mateo Beretini.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter