0
Fudbal

FOTO: fcbarcelona.com

SUDIJA JUGOSLOVENSKOG POREKLA SUDI MESIJU I NEJMARU: Njegova biografija se veže za prvo SP u fudbalu!

Objavljeno: 09.07.21 u 12:40

Svi ga poštuju.

U finalu Kopa Amerike snage će odmeriti selekcije Argentine i Brazila. Gaučosi su u polufinalu bili bolji od Kolumbije i to nakon jedanaesteraca, dok su Brazilci savladali Peru minimalnim rezultatom. Nema sumnje da nas očekuje spektakl, a zanimljivo je to da će pravdu deliti sudija jugoslovenskog porekla Esteban Ostojić.

FOTO: Youtube/Screenshot

Odmah po prezimenu, da se zaključiti da je Esteban poreklom sa naših prostora. On ima 39 godina, rođen je u Urugvaju, a u biografiji mu stoji da se njegova porodica doselila u Montevideo 1930. godine, upravo kada se igralo i prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Da li njegov dolazak ima bilo kakve veze sa pomenutim događajem, verovatno nikad nećemo saznati.

Ostojić je 2013. godine počeo da sudi u urugvajskom prvenstvu, dok je od 2016. FIFA arbitar. Do sada je delio pravdu na finalima Kopa Libertadores, kao i Kopa Sudamerikana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter