0
Košarka

Foto: Instagram screenshot

SJAJNE VESTI ZA SRPSKU KOŠARKU: Juniori bacili na kolena Argentinu i otišli u polufinale Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 09.07.21 u 22:19

Reprezentacija Srbije do 19 godina igraće u polufinalu Svetskog prvenstva u Letoniji, pošto je u četvrtfinalu savladala Argentinu – 89:83 (21:20, 21:16, 21:17, 26:30)

Protivnik Srbije u polufinalu biće Francuska, koja je u četvrtfinalu, tek posle produžetka, savladala Litvaniju – 84:79 (69:69). U drugom polufinalu igraće Kanada i SAD.

Posle koliko-toliko izjednačenog prvog poluvremena, trojkama Jovića i Škobalja, Srbija je na veliki odmor otišla sa šest poena prednosti – 42:36. Ako se uzme u obzir kako je utakmica do tog trenutka tekla, to jeste bio veliki kapital pred nastavak.

Po povratku iz svlačionice, Jović je nastavio u istom ritmu i držao Orliće na distanci, da bi nova trojka – ovu je ispalio Lazar Stefanović – značila i prvu dvocifrenu prednosti našeg tima -58:47. Sve se dešavalo na tri minuta i 40 sekundi pre kraja trećeg perioda.

Bili su to trenuci kada je naš tim uhvatio baš dobar ritam. Jović je snažnim zakucavanjem – njegovim 18. poenom – povisio prednost na plus 13 (60:47). Međutim, nekim ne baš dobrim faulovima, izabranici trenera Lukića dali su šansu Argentini da se približi. Srećom po naš tim, rival nije bio preterano raspoložen sa linije penala. Ali dvocifren kapital pred poslednji mali odmor sačuvan je tek trojkom Vojina Medarevića, uz zvuk sirene.

Već je nekoliko napada u poslednjem kvartalu pokazalo da su naši momci pregrmeli taj krizni period. Ako bi to uopšte tako moglo da se nazove. Stefanović i Jović odveli su Srbiju na 18 razlike – 71:53. I već je tada je crta mogla da se podvuče. Istini za volju, Argentina je pred poslednji minut i 40 sekundi, spustila razliku na šest poena – 77:71. Nalet je odbio Škobalj sa linije penala. Šest razlike bilo je i pred poslednjih 48 sekundi. Tada je Jović ubacio dva penala.

Najefikasniji u našem timu ponovo je bio Nikola Jović koji je ubacio 26 poena, imao je i 13 skokova. Dvocifreni su bili još: Lazar Stefanović (15 poena), Mihajlo Petrović (11 poena, 5 asistencija), Filip Škobalj (11 poena, 6 skokova).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter