0
Košarka

FOTO: Screenshot/Twitter

PENZIONISAO SE KOŠARKAŠ KOGA JE KRSTIĆ GAĐAO STOLICOM: Čuveni Grk stavio tačku na igračku karijeru! (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.21 u 14:42

Svi pamte taj meč.

Dugogodišnji grčki reprezenativac Janis Burusis, odlučio je da završi svoju igračku karijeru. Nekadašnji MVP španske lige, kao i osvajač Evrolige, je nakon epizode u Peristeriju, prelomio i saopštio da je vreme za kraj.

Burusis je počeo karijeru u AEK-u iz Atine u kome je igrao od 2001. do 2006. godine. Dobre partije su tada mladog košarkaša preporučile Barseloni u kojoj se kratko zadržao, ali ga je u Olimpijakosu pogledala sreća. Tri puta je izaban za najboljeg centra lige, a 2009. je bio i MVP grčkog Ol star meča.

FOTO: FIBA

Upravo se godinu dana kasnije desio događaj koji svi ljubitelji košarke u Srbiji pamte. Naime, na popularnom 23. Akropolis Kupu, snage su odmerile selekcije Srbije i Grčke. U poslednja dva minuta meča, došlo je do koškanja, kao i do velike tuče u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači. U jednom momentu, Nenad Krstić je u naletu besa uzeo stolicu koja je bila pored terena i njom pogodio Burusisa u glavu.

Burusis je potom karijeru preko Olimpije iz Milana nastavio u Realu sa kojim je bio i šampion Evrope. Takođe osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača španske lige. Poslednji angažman imao je u rodnoj Grčkoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter